11 persoane suspectate că obligau tinere să se prostitueze, audiate la DIICOT Timişoara

Unsprezece persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare care racola tinere, între care şi minore, din familii nevoiaşe sau unităţi de asistenţă socială, obligându-le, inclusiv prin violenţă şi abuzuri sexuale, să se prostitueze, sunt audiate, vineri, la DIICOT Timişoara, în urma unor descinderi.

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 11:43
11 persoane suspectate că obligau tinere să se prostitueze, audiate la DIICOT Timişoara

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia Judeţeană Timiş, poliţiştii Biroului de Combatere a Crimei Organizate şi procurorii DIICOT Timişoara, cu sprijinul Poliţiei, au descins, în cursul dimineţii, la patru adrese din Timişoara, la locuinţele membrilor unei grupări specializate în trafic de persoane.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat 19 persoane, din care 11 sunt suspectate a fi membri ai reţelei, iar celelalte sunt victime ale traficului de persoane.

Cele 11 persoane, toate din judeţul Timiş, sunt suspectate că au exploatat mai multe tinere – până în prezent fiind identificate opt victime, din care patru minore -, care au fost obligate să practice prostituţia pe stradă, pe principalele căi de acces din Timişoara.

„Membrii grupării racolau, de regulă, tinerele, în special minore, provenite din medii sărace, familii dezorganizate sau unităţi de asistenţă socială, folosind chiar şi tehnici de inoculare a unor sentimente afective, după care le adăposteau în locuinţe insalubre, situate la periferia municipiului Timişoara. În timpul zilei, le transportau la ieşirile din oraş, unde, sub o permanentă supraveghere, acestea erau constrânse să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi, în autoturisme sau chiar pe câmp, pentru sume cuprinse între 50-100 de lei, banii fiind imediat luaţi, după consumarea actelor sexuale, de către membrii reţelei. În scopul asigurării unui control continuu asupra acestor tinere, membrii grupării exercitau permanent acte de violenţă verbală şi fizică, abuzuri sexuale, asigurându-se că acestea nu ies din sfera de influenţă”, se arată în comunicat.

Cei 11 suspecţi au fost duşi la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri.