11 Septembrie 2001 se va repeta. Un american va reconstitui atentatele din SUA

Un om de afaceri aemrican intenţionează să strângă aproximativ 300.000 de dolari pentru a reconstitui, la scară reală, atentatele teroriste din 11 Septembrie 2001, de la World Trade Center.

18 mai 2016, 10:45
11 Septembrie 2001 se va repeta. Un american va reconstitui atentatele din SUA

Omul de afaceri american, Paul Salo, vrea ca, prin viitoarea lui lucrare să confirme sau să infirme teoriile conspiraţiei privitoare la teribilele atentate teroriste puse la cale de reţeaua lui Ossama bin Laden.

Salo este el însuşi adept al ipotezei unui complot teroristşi tocmai acest lucru va încerca să îl dovedească. De 15 ani, tot apar diferite teorii ale unui complot terorist, însă niciuna dintre acestea nu a oferit o imagine edificatoare în acest sens, scrie presa belgiană.

Citeşte şi 11 Septembrie 2011: Noua gară de la World Trade Center a fost inaugurată la New York. Este cea mai scumpă din lume

Salo încearcă să facă acest lucru şi deja a început pregătirile. El vrea să achiziţioneze un Boeing 747 scos din uz şi să îl proiecteze, fără pilot la bord, cu o viteză de 800 km la oră, într-un turn dintr-o zonă de deşert. În turn şi în avion vor fi instalate camere Go Pro.

Prin ineditul său experiment, Salo vrea „să înlăture şi cea mai mică îndoială” cu privirea la tragedia care a schimbat lumea.

Deocamdată, Salo mai are nevoie de bani pentru a-şi pune planul în aplicare şi va trebui să strângă cât mai repede cele 300.000 de dolari. Deocamdată, în două zile, a reuşit să strângă numai 247 de dolari.