12 bebeluşi născuţi la Maternitatea Panait Sârbu, depistaţi cu stafilococ auriu. Reacţia spitalului şi a Primăriei Capitalei

Publicat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 17:44 // Actualizat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:33 // Sursa: romaniatv.net

14 bebeluşi născuţi la Maternitatea "Panait Sârbu" au fost trataţi la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu", dintre aceştia 12 fiind depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi, se arată într-un comunicat al unităţii medicale.

Foto: looms.ro

"Cu privire la bebeluşii născuţi la Maternitatea 'Panait Sârbu', care ni s-au adresat începând cu data 24.10.2018, vă aducem la cunoştinţă că am tratat 14 pacienţi (toţi în prima lună de viaţă). Dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi 2 - la unul s-a infirmat infecţia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru", precizează miercuri sursa citată de Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, cei mai mulţi au fost cu manifestări cutanate de diferite gravităţi (trataţi în secţiile de pediatrie şi chirurgie).

În prezent, în clinică mai sunt internaţi 6 bebeluşi - 3 cu probleme respiratorii şi 3 cu infecţii cutanate, la Secţia de chirurgie.

"Toate cazurile au fost raportate către DSP", mai arată sursa citată. 

PMB: La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu" se face o anchetă epidemiologică pentru a stabili dacă există o legătură între naşterile a 10 bebeluşi şi informaţiile că au fost infectaţi cu stafilococ

Primăria Municipiului Bucureşti şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu" precizează, referitor la bebeluşii care ar fi fost infectaţi cu stafilococ, că cei zece nou-născuţi nu au fost "transferaţi" la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", "ci au fost externaţi din maternitate fără să prezinte vreun semn de afectare cutanată".

De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebeluşilor la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

"Facem precizarea că, în prezent, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu", se derulează o investigaţie epidemiologică pentru a stabili dacă există o legătură între naşterile celor 10 bebeluşi şi informaţiile apărute în presă. De asemenea, este important de menţionat că în lunile octombrie şi noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sarbu", s-au născut, în total, 637 copii, fără complicaţii infecţioase declarate", afirmă sursa citată.

Pe de altă parte, PMB şi Spitalul "Panait Sârbu" spun că "resping ferm" acuzaţiile apărute în presă referitoare la presupusă infectare a celor 10 nou-născuţi.

În comunicat se mai arată că Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu" a alocat anul trecut 793.253 de lei pentru dezinfecţie, iar în 2018 s-au alocat 937.631 de lei tot pentru prevenirea infecţiilor. "Subliniem faptul că, în secţia de neonatologie şi în tot Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sarbu", procedurile de prevenire a infecţiilor sunt strict aplicate", se mai arată în document.

Potrivit Digi 24, Direcţia de Sănătate Publică face controale în toate maternităţile din Bucureşti, după ce 12 bebeluşi au fost infectaţi cu stafilococ. Copiii s-au născut la maternitatea Giuleşti, însă infecţia a apărut după ce au fost externaţi. Ei ar fi putut contracta stafilococul fie de pe pielea mamei, fie din salon. Bebeluşii au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, unde se mai află încă doi dintre ei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H