12 migranţi care încercau să iasă ilegal din România, găsiţi ascunşi într-o autoutilitară în vama Nădlac II VIDEO

Zece irakieni şi doi sirieni care încercau să iasă ilegal din România au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad. Migranţii au fost găsiţi ascunşi în interiorul unei autoutilitare conduse de un cetăţean din Letonia.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 08:56
12 migranţi care încercau să iasă ilegal din România, găsiţi ascunşi într-o autoutilitară în vama Nădlac II VIDEO

Poliţia de Frontieră informează într-un comunicat că, luni noapte, un cetăţean leton în vârstă de 34 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Vauxhall, înmatriculată în Marea Britanie, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, pentru a ieşi din ţară.

Poliţiştii de frontieră au controlat maşina şi au găsit ascunse, într-un loc special amenajat în partea din faţă a compartimentului marfă, 12 persoane, dintre care şapte bărbaţi, două femei şi trei minori.

Aceste persoane au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din zece cetăţeni din Irak şi doi cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 9 luni şi 16 ani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi faţă de şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.