12 motive sa adopti dieta mediteraneana. Uita de fast food! Ce ai voie sa mananci ca sa slabesti

Odata cu adoptarea dietei mediteranene nu vei mai fi nevoit sa numeri caloriile consumate zilnic ori sa renunti la anumite alimente.

28 apr. 2022, 10:40
12 motive sa adopti dieta mediteraneana. Uita de fast food! Ce ai voie sa mananci ca sa slabesti

Dieta Mediteraneana este considerata una dintre cele mai inspirate si sanatoase regimuri alimentare pe care ai putea-o adopta. Se bazeaza pe alimente neprocesate precum fructe, legume, pastai, cereale integrale, lactate, ulei de masline, carne de pasare si peste – alimentele de baza pentru aproape oricare cura excelenta.

Iata alte 12 motive sa adopti dieta mediteraneana.
Surpriza! Caloriile nu conteaza
Odata cu adoptarea dietei mediteranene nu vei mai fi nevoit sa numeri caloriile consumate zilnic ori sa renunti la anumite alimente. In loc de asta vei inlocui grasimile nesanatoase cu care care iti protejeaza inima (ulei de masline in loc de unt; peste sau pui in loc de carne rosie); te vei bucura de fructe proaspete in loc de dulciuri sau deserturi dulci si vei consuma multe legume si fasole. Nucile sunt de baza, insa nu manca mai mult de o mana pe zi. In plus, te poti delecta, insa cu moderatie, de paine din cereale integrale si vin.

Alimentele care te ajută să arzi calorii în timpul somnului. Acestea sunt gustările care te ajută să slăbeşti şi te ajută să dormi bine!
Hrana este cu adevarat proaspata
Cand dieta ta este mediteraneana nu alegi alimentele congelate si nici nu consumi fast food. Focusul este pe alimentele proaspete, de sezon, preparate simplu si gustos. Prepara o salata din spanac, castravete, rosii si clasicele ingrediente grecesti precum masline negre si branza feta.

Poti manca paine
Alege cerealele integrale in dieta meditereana. Painea si pastele din cereale integrale au multe proteine si minerale si, in general, sunt mai sanatoase decat sortimentele din faina alba. Incearca painea din cereale integrale inmuiata in ulei de masline, humus sau tahini.

Dieta leneșilor sau cum să scapi de 15 kilograme în 30 de zile. Cum poți să slăbești fără să faci nimic
Grasimile nu sunt interzise
Grasimile – cele care sunt benefice pentru inima – fac parte din dieta mediteraneana. Care sunt grasimile bune? Cele din nuci, masline si ulei de masline. Aceste grasimi (nu cele saturate si cele trans ascunse in alimentele procesate) nu doar ca dau savoare insa sunt de ajutor impotriva unor boli precum diabetul si cancer.

Meniul este urias
Dieta mediteraneana nu se limiteaza la bucataria greceasca si italiana. Regiunea, mai include, Franta, Spania, Turcia, Maroc si alte tari. Alege alimentele care respecta principiile de baza: mai putina carne rosie si branzeturi si mai multe fructe proaspete si legume, ulei de masline si cereale integrale.

Condimentele sunt delicioase
Ierburile si condimentele mediteranene printre care se numara foile de dafin, coriandru, rozmarin, usturoi, piper si scortisoara adauga atat de multa savoare incat nu vei mai simti nevoie de un adaos de sare. In plus, aceste codimente sunt si foarte sanatoase, de exemplu coriandrul si rozmarinul sunt bogate in nutrienti si antioxidanti.

Usor de preparat
Portiile grecesti sunt mici, usor de realizat se numesc mezzes. Spre exemplu, pe o farfurie ai putea pune branza, masline, nuci bine condimentate.

Poti bea vin
Un pahar de vin la pranz sau cine este un lucru comun in multe tari mediteranene, unde mesele sunt un prilej de socializare. Si unele studii sugereaza  ca pentru unele persoane un pahar de vin pentru femei si doua pentru barbati fac bine la inima. Mediteranenii prefera sortimetul rosu despre care se spune ca este mai sanatos decat cel alb.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.