12 persoane surprinse sau blocate de viituri, salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

Un număr de 12 persoane surprinse sau blocate de viituri în Argeş au fost salvate de pompieri în ultimele 24 de ore, apa din zeci de gospodării din multe localităti ale judeţului a fost evacuată şi două case lovite de fulger au luat foc, în urma ploilor torenţiale căzute şi a furtunii

RomaniaTV.net
24 iun. 2012, 19:23
12 persoane surprinse sau blocate de viituri, salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

Potrivit pompierilor militari, nu au fost înregistrate victime omeneşti, pagubele provocate de ploile torenţiale şi de vijelii fiind în curs de evaluare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Argeş, în urma ploilor abundente, au fost inundate peste 30 de locuinţe din municipiile Piteşti şi Curtea de Argeş, oraşele Mioveni şi Costeşti şi din comunele Rucăr, Albeştii de Argeş şi Valea Iaşului, pompierii evacuând cu ajutorul motopompelor peste 2.500 de metri cubi de apă.

Apa a pătrusn şi într-un tunel rutier care subtraversează râul Argeş, circulaţia între municipiul Curtea de Argeş şi comuna Valea Danului fiind întreruptă temporar până la evacuarea apei.

„În localitatea Albeştii de Argeş, două persoane surprinse de o viitură în propria locuintă au fost salvate de pompieri, iar zece turişti care au rămas blocaţi la cabana Valea Cascadelor din zona Rucăr au fost evacuaţi. În localităţile Căteasca şi Corbeni, două case lovite de trăsnet au luat foc, în noaptea de sâmbătă spre duminică. În primul caz, incendiul a afectat doar o anexă gospodărească, iar la Corbeni a fost nevoie de intervenţia a patru autospeciale de la ISU Argeş şi 20 de pompieri care au acţionat timp de patru ore ore pentru stingerea flăcărilor care au cuprins mansarda unei case, mai multe anexe gospodăresti şi câteva tone de lemne de foc şi s-au degradat un tractor şi două autoturisme. De asemenea, Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş a intervenit în localitatea Valea Danului, pe DJ 703, unde s-a anunţat că un autoturism este blocat într-un tunel din cauza precipitaţiilor abundente şi s-a dispus evacuarea apei din tunel”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, locotenent Mădălina Epure.

La Piteşti, pompierii au acţionat pe strada Mihai Mihăilescu pentru evacuarea apei din apartamentul unei localnice, inundat din cauza precipitaţiilor abundente şi amplasării acesteia la demisolul imobilului, iar la Costeşti, pe strada Victoriei, pentru înlăturarea efectelor produse de precipitaţii abundente, din locuinţe fiind evacuaţi aproape o sută de metri cubi de apă.

De asemenea, Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş a intervenit în oraş pentru înlăturarea efectelor produse de precipitaţii abundente, fiind inundate şapte străzi şi zece gospodării, iar Detaşamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în localitate, pe Bulevardul Dacia, unde trei locuinţe au fost inundate pe o suprafată de aproximativ o mie de metri pătraţi, de unde a fost evacuată apa cu ajutorul motopompelor şi al unei autospeciale.