12 traficanţi periculoşi au ajuns după gratii. Vezi cum era alcătuită reţeaua

Gruparea de traficanţi i-au uimit până şi pe poliţişti: aveau în jur de 1200 de clienţi, iar printre aceştia se aflau şi copiii unor persoane importante din Târgu Jiu. Unul dintre suspecţi a intrat în sevraj chiar în arestul poliţiei şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. 12 membrii ai reţelei au fost reţinuţi. 

11 iul. 2014, 06:32
12 traficanţi periculoşi au ajuns după gratii. Vezi cum era alcătuită reţeaua

Anchetatorii susţin că, din probatoriul administrat în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că începând cu luna ianuarie 2014, pe raza municipiului Târgu-Jiu a luat fiinţă un grup infracţional organizat având ca preocupări traficul de droguri de risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, scrie pandurul.ro.

Ei i-au uimit pe poliţişti: aveau în jur de 1200 de clienţi, iar printre aceştia se aflau şi copiii unor persoane importante din Târgu Jiu, informează România TV.

Citeşte şi Percheziţii în Târgu-Jiu, Craiova şi în Capitală la traficanţii de canabis şi etnobotanice

Ionuţ Badea, liderul grupării

„Gruparea din municipiul Târgu-Jiu – având ca lider pe Badea Ionuţ-Marian, în colaborare cu Torop Efimian-Ion, a intrat în legături infracţionale cu Guţu Cătălin-Dănuţ din comuna Brăneşti, jud. Gorj, şi Filip Marian din comuna Plopşoru, jud. Gorj, care aprovizionau gruparea din Tg-Jiu, din municipiul Craiova, unde dealeri erau Oltean Alexandru-Mihai şi Cimpoeru Aurelian-Cristian. La rândul lor, Oltean şi Cimpoeru primeau substanţele cu efect psihoactiv sau stupefiant, prin comandă, din municipiul Bucureşti, prin intermediul unor microbuze de transport persoane, la ridicarea coletelor fiind folosiţi printre alţii şi Oproiu Cătălin”, se arată în comunicatul DIICOT.

Citeşte şi Fiul unui celebru cântăreţ, arestat pentru trafic de droguri

Aprovizionare, la fiecare 2-3 zile

Din primele zile ale anchetei a rezultat că „membrii grupării din Tg-Jiu se aprovizionau cu substanţe cu efecte psihoactive sau stupefiante, la un interval de 2-3 zile, fie direct de la Guţu Cătălin-Dănuţ, din comuna Brăneşti, fie de la dealerii din Craiova, respectiv inc. Oltean Alexandru-Mihai şi Cimpoeru Aurelian-Cristian”. Potrivit DIICOT, după ce efectuau aprovizionarea folosind autoturisme personale sau împrumutate, vindeau drogurile în mun. Tg-Jiu, la comandă telefonică, în diferite puncte, respectiv „La Coloană”, „sub Pasarelă”, „la Gogoaşa Furioasa”, la barul KUBIK din zona de sud a Pieţei Centrale, cât şi în zona Dacia şi localuri din Tg. Jiu. Drept complice în activităţile infracţionale era folosit inc. Miron Alexandru-Emanuel (taximetrist), care transporta clienţii la comanda furnizorilor, în punctele de desfacere.

„Acelaşi segment al grupării viza aprovizionarea cu substanţe cu efect psihoactiv sau stupefiante a inculpatului Rădoi Dragoş-Ionuţ – student în municipiul Bucureşti, care trimitea banii prin agenţii de transfer şi primea pachetele cu droguri, pe mijloace de transport până la magazinul „Cora” din Bucureşti, respectiv la Autogara de Est. La rândul său, Rădoi Dragoş-Ionuţ folosea pentru desfacerea drogurilor pe inculpații Mihai Robert-Florian şi Motocu Laurenţiu-Cristian”, arată DIICOT.