13 ani de închisoare pentru un şofer acuzat că a lovit intenţionat cu maşina un poliţist care a vrut să-l oprească

Un bărbat de 34 de ani din Prahova care a condus fără permis, iar când poliţiştii i-au făcut semn să oprească, l-a luat pe capotă pe unul dintre agenţi, apoi a fugit, a fost condamnat la închisoare cu executare. Bărbatul a fost găsit vinovat tentativă de omor, ultraj şi conducere fără permis. Pe lângă anii de închisoare, judecătorii au decis ca şoferul vinovat să îi plătească poliţistului pe care l-a lovit daune morale în valoare de 20.000 de lei. Decizia magistraţilor Tribunalului Prahova nu este definitivă.

RomaniaTV.net
14 feb. 2019, 10:32
13 ani de închisoare pentru un şofer acuzat că a lovit intenţionat cu maşina un poliţist care a vrut să-l oprească

Ionuţ Simion (30 de ani) din comuna prahoveană Lipăneşti a fost condamnat la 13 ani şi două luni de închisoare, fiind găsit vinovat de tentativă de omor, ultraj şi conducere fără permis, potrivit Adevărul.

Faptele pentru care a fost condamnat Ionuţ Simion s-au petrecut în data de 3 iunie 2017, în jurul orelor 19.00, pe DJ 217 din satul Zamfira, comuna prahoveană Lipăneşti. Un echipaj de la Poliţia Rutieră, aflat în misiune, i-au făcut semn să oprească. Ionuţ Simion nu avea permis de conducere, astfel că a încercat să scape fără să fie sancţionat şi şi-a continuat drumul. Unul dintre agenţi a sărit în faţa autoturismului condus de Simion încercând să-l oprească, doar că a fost luat pe capotă. Nici când agentul se afla pe capotă, Ionuţ Simion nu a oprit, ci a făcut mai multe manevre până ce poliţistul a căzut, apoi a fugit de la locul faptei.

Şoferul vinovat s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, fugă de la locul accidentului şi ultraj prin lovire. Şoferul vinovat a fost prins la două săptămâni de la comiterea faptelor. El a fost deferit justiţiei pe 17 iulie 2017, iar acum a fost condamnat de Tribunalul Prahova la 13 ani şi 2 luni de închisoare. În plus, acestuia instanţa i-a interzis să conducă o maşină timp de 5 ani de la momentul în care va ieşi din spatele gratiilor. Sentinţa dată de Tribunalul Prahova nu este definitivă.