13 camioane pline cu jucării, pentru copiii sărmani din România. Germanii trimit peste 18.000 de cadouri

Peste 18.000 de cadouri pregătite de familii din Germania vor ajunge la copii din județele Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj, Maramureș și Cluj, în cadrul unei acțiuni caritabile - "Camionul de Crăciun" -, organizate de Asociația Tășuleasa Social.

RomaniaTV.net
27 dec. 2016, 14:32
13 camioane pline cu jucării, pentru copiii sărmani din România. Germanii trimit peste 18.000 de cadouri

13 camioane pline cu aceste cadouri au plecat din orașul Landshut, Germania, pentru a aduce daruri pentru copii din cinci județe din România.

„Camionul de Crăciun 2016′ se apropie! (…) Rolul nostru — al voluntarilor Tășuleasa Social și al celorlalte instituții, prin cadre didactice, pompieri, jandarmi, polițiști, Instituția Prefectului din fiecare județ implicat — este de a ajunge în (…) 28 și 29 decembrie la toți copiii care așteaptă Camioanele cu daruri”, se arată în anunțul Tășuleasa Social, potrivit Agerpres.

Camioanele vor merge în localități din cele cinci județe. Scopul final al acțiunii este acela ca, pe 1 aprilie 2017, de „Ziua bună — Ziua Voluntarilor Mici”, copiii care au primit daruri să planteze împreună cu reprezentanții Tășuleasa Social câte unul sau câte doi arbori pentru fiecare cadou primit.

„Localitățile alese nu sunt cele mai înstărite, au suprafețe împădurite foarte mici și puține activități prin care să fie promovat voluntariatul. Ne-am bucura ca aceste cadouri să ajungă în casele copiilor pe care i-am ales și acestea să aducă o bucurie, încurajând, de fiecare dată, ca acolo unde nu este necesar darul, acesta să fie dat mai departe cuiva care are nevoie de el”, mai arată sursa citată.

„Camionul de Crăciun” este una dintre cele mai de durată acțiuni desfășurate de Tășuleasa Social.

„Proiectul nostru social de suflet este ‘Camionul de Crăciun’. (…) În cei 15 ani de când desfășurăm această acțiune, am distribuit peste 100.000 de pachete către zeci de copii din zone defavorizate, înscriși într-o formă de învățământ”, se menționează pe site-ul asociației.