13 copii au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu medicamente homeopate

Şase băieţi şi şapte fete, membri ai aceleiaşi familii din municipiul Roman, au fost transportaţi la spital după ce s-au intoxicat voluntar cu medicamente homeopate.

16 mart. 2023, 12:19
13 copii au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu medicamente homeopate

Caz șocant în Neamț. 13 copii din aceeași familie au ajuns la spital după ce s-au intoxicat voluntar cu medicamente homeopate, pe care le-au găsit în casă.

Cei 13 minori, cu vârste între 4 şi 16 ani, acuzau dureri abdominale şi vărsături, iar părinţii au sunat la 112 şi au solicitat ajutor medical.

Copiii, șase băieţi şi şapte fete, au fost transportaţi cu mai multe ambulanţe la Centrul de Primiri Urgenţe Roman, de unde au fost transferaţi în secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Roman.

Citește și: O femeie a orbit din cauza unor creme de faţă care conţineau mercur. Simptomele intoxicaţiei cu acest metal

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, a declarat că minorii ar fi găsit o pungă cu medicamente și au crezut că sunt bomboane. Dulci fiind, copiii le-au înghiţit, iar după câteva ore li s-a făcut rău.

Produsele homeopate erau expirate din anii 2016-2018.

Citește și: Plantele de interior toxice care trebuie evitate dacă ai copii și animale. Siptome grave de intoxicație: inflamații, blocarea căilor respiratorii și iritații

Cazul a ajuns în atenția Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ.

„DGASPC Neamț s-a autosesizat, cazul fiind deferit specialiștilor din cadrul Serviciului de Intervenție în Situații de Abuz.

Verificările vor fi efectuate pentru o presupusă neglijare și se va proceda, în colaborare cu reprezentanții unității sanitare și cei ai Direcției de Asistență Socială Roman, la identificarea copiilor și a familiilor, precum și a contextului în care s-a petrecut acest eveniment nefericit.

În funcție de rezultatele evaluărilor, se vor dispune măsurile care se impun în interesul superior al copiilor.”, a transmis DGASPC Neamț, potrivit stiri-neamt.ro.