O femeie a orbit din cauza unor creme de faţă care conţineau mercur. Simptomele intoxicaţiei cu acest metal

O femeie din Minnesota și-a pierdut parţial vederea după ce a folosit o perioadă îndelungată creme de faţă care conțineau niveluri ridicate de mercur, transmite CNN.

05 dec. 2022, 23:43
O femeie a orbit din cauza unor creme de faţă care conţineau mercur. Simptomele intoxicaţiei cu acest metal

Mai mult, femeia şi-a expus întreaga familie la mercur.

Nimeni nu vrea să se îmbolnăvească în mod intenţioant sau să-şi îmbolnăvească familia. Dar mercurul este acolo și nu îl puteți vedea, nu îl puteți mirosi. Nu există nicio modalitate prin care să ştiţi dacă există mercur în creme, pentru că acesta nu este trecut pe etichete”, spune dr. Erin Batdorff de la Sistemul de control al otrăvurilor din Minnesota.

Raportul medical, întocmit de dr. Batdorff, prezintă simptomele cu care s-a confruntat femeia. Aceasta a acuzat dureri de picioare și musculare, oboseală, insomnie și, în cele din urmă, pierderea parţială a vederii.

Citeste si Bijuteriile care poartă ghinion femeilor. Ce nu ştiu doamnele atunci când îşi aleg pietrele preţioase

Femeia şi-a pierdut vederea periferică pentru totdeauna din cauza folosirii unei creme de faţă cu mercur

Testele clinice au evidențiat niveluri crescute de mercur în sânge și urină. Dr. Batdorff a explicat că cele mai frecvente simptome la intoxicaţia cu mercur sunt furnicături sau amorțeală în mâini sau picioare. Medicul a spus despre pierderea vederii femeii că este vorba despre ”un simptom extrem și permanent”.

Nu își va recupera vederea”, a declarat Batdorff, pentru CNN.

Experții au căzut de acord că mercurul cu care s-a intoxicat femeia provine de la cremele de înfrumusețare utilizate pentru albirea pielii. Specialiștii au constatat că în produsele respective cantitatea de mercur era de câteva mii de ori mai mare decât nivelurile admise. Cu toate acestea, pe etichetă nu era menţionat prezenţa acestuia în compoziţie.

Agenția de Control al Poluării din Minnesota (MPCA) a precizat și că a depistat niveluri ridicate de mercur în dormitoarele copiilor femeii, în lenjeriile de pat și în prosoape.

Citeste si Pașii unei rutine corecte de îngrijire a tenului. Ce produse e obligatoriu să folosiți zilnic pentru a vă păstra chipul curat