13 morţi în urma ninsorilor de la sfârşitul săptămânii din SUA

Cel puţin 13 persoane au murit în urma ninsorilor care au afectat, la sfârşitul săptămânii trecute, nord-estul Statelor Unite, unde aproape 1,7 milioane de consumatori erau încă deconectaţi de la alimentarea cu energie electrică luni seara, informează CNN.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 08:32
13 morţi în urma ninsorilor de la sfârşitul săptămânii din SUA

Penele de electricitate şi întârzierile din trafic au marcat începutul unei săptămâni dificile penru milioane de locuitori din nord-estul Statelor Unite, în urma ninsorilor de la sfârşitul lui octombrie.

Aproape 1,7 milioane de consumatori din cinci state americane erau în continuare privaţi de electricitate luni seara, iar oficialii au avertizat că restaurarea completă a alimentării cu energie ar putea dura până vineri.

Cel puţin 13 decese s-au înregistrat din cauza intemperiilor de la sfârşitul săptămânii trecute, care au determinat guvernatorii statelor New York, New Jersey, Connecticut şi Massachusetts să declare stare de urgenţă. De asemenea condiţiile meteorologice dificile au determinat numeroşi locuitori să-şi amâne planurile de Halloween.

Preşedintele american, Barack Obama, a semnat proclamarea stării de urgenţă în Connecticut luni, ordonând acordarea de ajutoare federale, pentru a suplimenta eforturile depuse de autorităţile locale şi ale statului.