13 organizatori ai protestului de la Cotroceni au fost identificaţi. Vezi ce amenzi riscă

Treisprezece persoane implicate în organizarea protestului de vineri seară, din Bucureşti, care s-a încheiat la Cotroceni, au fost identificate.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 10:35
13 organizatori ai protestului de la Cotroceni au fost identificaţi. Vezi ce amenzi riscă

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, sâmbătă, că au fost identificate 13 persoane care au antecedente în organizarea de astfel de manifestări publice, fără autorizaţie. Aceste persoane riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei.

În timpul acţiunii de protest de vineri seară nu au fost înregistrate incidente. Un singur bărbat a fost ridicat de jandarmi şi dus la secţia 17 de poliţie după ce a încercat să forţeze intrarea la Palatul Cotroceni. El nu făcea parte din grupul de protestatari.

Vineri seară, peste 1.000 de bucureşteni au protestat la poarta Palatului Cotroceni. Ei se strânseseră iniţial în Piaţa Universităţii, în semn de solidaritate cu fostul subsecretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, însă apoi totul s-a transformat într-o manifestaţie anti-Băsescu, iar lumea a plecat spre Palatul Cotroceni. Dacă acolo nu au primit niciun răspuns la nemulţumirile lor, acesta vine din partea Jandarmeriei Bucureşti, sub forma unui anunţ că toată lumea va fi amendată, de la organizatori până la ultimul participant pentru că protestul nu a fost autorizat.

Mitinguri pentru susţinerea lui Raed Arafat au avut loc vineri seară şi în Braşov, Timişoara şi Sibiu.

Raed Arafat a făcut apel la oameni să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic prin diverse anunţuri pe internet sau alte mijloace întrucât acţiunile pot degenera şi afecta ideile faţă de proiectul Legii sănătăţii. În ciuda apelului făcut de Raed Arafat, şi astăzi sunt aşteptate să aibă loc proteste.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Vineri seară, la Cotroceni, Traian Băsescu a declarat că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sistemul de sănătate nu vor schimbarea acestuia.