15 persoane au ajuns în spital, după ce au servit cina într-un centru de recuperare

Focar de infecţie la un centrul de reabilitare dintr-o comună suceveană. 15 oameni au ajuns joi noapte la spital, fiind suspecţi de enterocolită. Cu toţii au fost internaţi pentru mai multe investigaţii.

09 mai 2014, 06:57
15 persoane au ajuns în spital, după ce au servit cina într-un centru de recuperare

Imediat după ce au luat cina, oamenii din centrul de reabilitare s-au retras în camere, informează România TV. Li s-a făcut însă rău şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava cu diaree şi temperatură. 

„S-au prezentat 15 persoane, cu un sindrom diareic, posibil o enterocolita. 13 pacienţi sunt internaţi la boli infecţioase, stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator”, a spus Liviu Cârlan, şef UPU Suceava. 

Citeşte şi O familie din Suceava, la spital după ce au mâncat chiftele

Până când cauza infecţiei va fi stabilită, o parte din secţia de boli infecţioase a spitalului a intrat în carantină. Reprezentanţii DSP s-au autosesizat în acest caz.

Citeşte şi Opt gălăţeni au mers de la pomană direct la spital, cu toxiinfecţie alimentară

În cursul zilei de vineri se vor preleva probe din centrul de recuperare, pentru analize de laborator. În centrul din localitatea Mitocul Dragomirnei se află şi mai multe persoane cu handicap, aşa că numărul celor infectaţi ar putea creşte.