13 persoane au încercat să se sinucidă de Crăciun în Bucureşti. Peste 1.000 de oameni au sunat la 112 de Sărbători

Peste 1000 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale în Bucureşti de Crăciun. Dintre acestea sute au ajuns la spital ca camerele de gardă după ce au sunat la 112. 

RomaniaTV.net
26 dec. 2019, 07:48
13 persoane au încercat să se sinucidă de Crăciun în Bucureşti. Peste 1.000 de oameni au sunat la 112 de Sărbători

Fie că vorbim despre probleme digestive sau despre consum de alcool, medicii de pe salvări au fost în alertă în prima zi de Crăciun. 

„În ultimele 24 de ore s-a muncit mult. 1098 de persoane au avut nevoie de ambulanta de Crăciun. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, respectiv cazuri foarte grave şi urgenţe de cod galben. Dintre persoanele care au prezentat urgenţe, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. Au fost 179 de persoane care au prezentat afecţiuni digestive, au fost şi 20 de persoane care au consumat mai mult alcool şi au avut nevoie de ambulanţă. De asemenea, au fost 13 tentative de suicid în regiunea Bucuresti – Ilfov”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov.

Asistenţa medicală pentru cazurile urgente în perioada Crăciunului este asigurată, în Capitală, de nouă spitale, în timp ce Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are program normal şi echipaje suplimentare.