1.340 de euro de persoană întânirea cu soţia lui Moş Crăciun

Cei care doresc să ofere copiilor o vacanţă de neuitat o pot face alegând destinaţia Finlanda, unde cei mici vor putea da ochii direct cu Moş Crăciun şi cu ajutoarele lui. Preţurile pentru această destinaţie sunt mai mici ca anul trecut, dar chiar şi aşa vor arde părinţii la buzunare.

25 nov. 2011, 11:43
1.340 de euro de persoană întânirea cu soţia lui Moş Crăciun

Părerile asupra preţului pentru destinaţia Finlanda-Laponia sunt împărţite, unii touroperatori îmbie clienţii cu preţuri mai mici, alţii mai încrezători, probabil datorită vânzărilor mai bune, spun că preţurile au crescut faţă de anul trecut.

Astfel, Teodor Călimănescu, reprezentantul Europa Travel, spune că „preţurile pentru Crăciun în Laponia sunt mai mici decât anul trecut cu aproximativ 5%”.

Fie pentru Crăciun, fie pentru Revelion preţul unui sejur în Finlanda costă 1.340 de euro de persoană. Preţul include transport cu avionul, transferuri, cinci nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, o cină în seara sosirii, cina festivă de Crăciun/Revelion, excursie în satul lui Moş Crăciun & Santa Park cu masa de prânz inclusă şi ghid local, precum şi o excursie „Întâlnire cu Moş Crăciun şi soţia sa la căsuţa din pădure”.

„Pentru programul „Poveşti cu Moş Crăciun în Laponia” cererea a fost foarte mare în această perioadă, mai avem doar şapte pachete turistice disponibile, iar tarifele sunt mai mari cu 50-100 de euro de persoană (în funcţie de pachet) faţă de anul trecut”, a declarat Mircea Vladu, director Prestige Tours.

În 2011, tarifele ajung la 1.365 de euro de adult şi 1.269 de euro pentru copil în cameră cu adulţii. Preţul acesta este valabil pentru pachetul turistic ce include cazare la hotel de patru stele, în cameră dublă standard, dotată cu saună.

Copiii care îşi vor convinge parinţii că mertiă o astfel de excursie vor primi cadouri de la Moş Crăciun, se vor distra pe pârtiile celei mai mari staţiuni de schi din Finlanda-Levi, vor experimenta magia iernii polare şi vor admira spectacolul Aurorei Boreale. În plus, turiştii pot beneficia şi de excursii opţionale contracost.

Safari la ferma de reni şi safari cu husky vor fi de la 70 de euro de adult şi 55 de euro pentru copii între 4 şi 12 ani. Ceva mai ieftină este excursia “Snowshoes” – în natură cu încălţăminte specifică care costă 50 de euro/adult şi 35 de euro/copil. Destinaţia este potrivită şi pentru vizite culturale. Turiştii pot afla despre Sami, cea mai veche cultură din lume, pot vizita centrul de ştiinţă Artikum, unde se află Muzeul Laponiei şi Centrul Arctic.