14 bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Constanţa, după ce au furat combustibil din navele care tranzitează Dunărea

Paisprezece bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii constănţeni, fiind suspectaţi că au furat peste şapte tone de combustibil din navele care tranzitează Dunărea. În urma mai multor percheziţii, poliţiştii au confiscat, pe lângă cantitatea de combustibil, două autoutilitare şi două ambarcaţiuni.

18 iun. 2018, 15:13
14 bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Constanţa, după ce au furat combustibil din navele care tranzitează Dunărea

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Constanţa, săptămâna trecută, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au prins în flagrant delict şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, în apropierea localităţii Giurgeni din judeţul Ialomiţa, în timp ce sustrăgeau 3.520 de litri de produs petrolier, din tancurile de consum ale navelor care tranzitează Dunărea.

De asemenea, în urma a şapte percheziţii făcute în judeţele Constanţa şi Teleorman, într-un dosar penal care viza presupuse infracţiuni de delapidare, tăinuire şi furt calificat, poliţiştii au descoperit şi ridicat două autoutilitare, două ambarcaţiuni, două motoare de ambarcaţiune, un tractor, o remorcă auto, 3.740 de litri de motorină navală, 420 de euro şi 2.700 de lei. Valoarea totală a bunurilor descoperite este de aproape 125.000 de lei.

De asemenea, în 15 iunie, zece bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar la data de 16 iunie, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a trei dintre aceştia, pe numele altor şapte persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Două zile mai târziu, în cadrul aceluiaşi dosar penal, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au făcut un control la bordul unei nave, fiind descoperită o instalaţie confecţionată artizanal. Aceasta era folosită de personalul ambarcat – patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 51 de ani – la sustragerea de motorină din tancurile destinate transportului produselor petroliere.

În aceeaşi zi, cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.