1450 de lei în plus la salariu de Paşte 2022. Ordinul a apărut deja în Monitorul Oficial DOCUMENT

Profesorii primesc vouchere de vacanță de 1.450 de lei. Ordinul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu a fost publicat în Monitorul Oficial.

15 apr. 2022, 13:06
1450 de lei în plus la salariu de Paşte 2022. Ordinul a apărut deja în Monitorul Oficial DOCUMENT

Ordinul prin care profesorii și angajații din învățământul de stat primesc vouchere de vacanță de 1.450 de lei, pentru anul 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial. Aceste vouchere vor fi emise doar pe suport electronic.
Voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic, se arată în textul publicat în Monitorul Oficial, unde este precizat şi modul de acordare. „Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, conform documentului.

Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, iar banii sunt impozitaţi în luna în care au fost acordaţi beneficiarului, prevede ordinul.

Banii restanţi pentru profesori din perioada 2017 – 2021, plătiţi de Guvern. Cum se vor face plăţile
De asemenea, potrivit documentului, pentru cei care în anul 2022 „au desfășurat activitatea la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, de către angajatorul unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază, potrivit legii.

O învățătoare din Bihor își jigneşte elevii pentru că au uitat replicile de la o serbare: „Doamne feri, să ne bată Cel de Sus, că deja nu vă mai suport! Trebuie să repetăm 50 de ani pentru nişte dobitoci!”
În cazul în care nu se poate stabili funcția de bază, având obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea făcută, cu respectarea prevederilor alin. (1)”.

Profesorii sau angajaţii din învăţământ care nu vor să primească vouchere de vacanță trebuie să depună o solicitare scrisă la unitatea unde lucrează, în 30 de zile de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial.

Voucherele de vacanță au fost tăiate de Guvern în februarie 2021.

ordin-vouchere-vacanta-1

loading...
Partenerii noștri