146 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Buzău au fost închise din cauza viscolului

Un număr de 146 de unităţi de învăţământ din 28 de localităţi din judeţul Buzău au fost închise, joi, din cauza viscolului şi a drumurilor închise, transmite MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 12:24
146 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Buzău au fost închise din cauza viscolului

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspctoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian, joi, au rămas închise 146 de unităţi şcolare din 28 de localităţi, majoritatea din zona de câmpie a judeţului, unde din cauza viscolului drumarii nu pot să acţioneze.

Printre localităţile în care cursurile au fost suspendate se numără Glodeanu Sărat, Rîmnicelu, Bălăceanu, Ziduri, Cilibia, Luciu, Caragele.

Conform şefului învăţământului buzoian, la ora transmiterii acestei ştiri, nu se poate spune încă dacă vineri vor fi reluate cursurile, dar, cel mai probabil, situaţia va rămâne neschimbată.

Florina Stoian a precizat că dacă vineri cursurile vor fi reluate, recuperarea materiei se va face conform unui program stabilit de fiecare conducere de şcoală.

Autorităţile buzoiene au decis, joi dimineaţă, să închidă şi traficul rutier pe DN 1 B Buzău – Ploieşti, după ce, în localitatea Valea Viei, un TIR a derapat, astfel că în judeţ un singur dum mai este deschis.

Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Poliţia Judeţeană Buzău, joi dimineaţă, în judeţ, un singur drum naţional este deschis circulaţiei, respectiv cel care face legătura între Buzău şi Braşov.