15 copii din New York, diagnosticaţi cu o boală inflamatorie care ar putea avea legătură cu coronavirusul

Aproximativ 15 copii au fost spitalizaţi, în ultimele zile, la New York din cauză că manifestau simptome inflamatorii ce ar putea fi legate de infecţia cu coronavirus, scrie AFP.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 20:30
15 copii din New York, diagnosticaţi cu o boală inflamatorie care ar putea avea legătură cu coronavirusul

Pacienţii au vârste cuprinse între 2 şi 15 ani şi prezentau simptome precum febră, erupţii cutanate, dureri abdominale, vărsături sau diaree, au anunţat autorităţile sanitare din oraş. Simptomatologia este asemănătoare celei specifice maladiei Kawasaki, boală inflamatorie care afectează cel mai des copiii cu vârste de până în 5 ani.

Toţi copii spitalizaţi au avut nevoie de asistenţă respiratorie sau cardiacă şi uneori de ambele. Pacienţii au primit tratament în special cu aspirină. Nu s-a înregistrat niciun deces în rândul acestora. 

Responsabilul Departamentului de sănătate din oraşul New York, Oxiris Barbot, a precizat că nu a fost stabilită o legătură formală între această boală şi coronavirus. Patru dintre pacienţi au fost testaţi şi diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus iar şase au prezentat anticorpi.    

Citeşte şi Avertisment dur din partea medicilor. Boala Kawasaki este o posibilă reacţie a coronavirusului la copii

Chiar dacă numărul de cazuri rămâne modest în comparaţie cu cifrele de contaminare cu coronavirus în New York, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a spus că acest număr este suficient pentru a produce ăngrijorare în rândul autorităţilor.      

Autorităţile din sănătate au dat de înţeles că ar putea fi mai multe cazuri, însă doar cele mai grave au fost raportate. Edilul le-a cerut părinţilor new-yorkezi să fie atenţi şi să semnaleze cadrelor medicale orice copil care prezintă simptome similare. 

La rândul lor, medicii pediatri au fost atenţionaţi să depisteze eventuale noi cazuri.                

Mai multe cazuri similare au fost semnalate recent în Europa, în special în ţările cele mai afectate de coronavirus.

Netratată, maladia Kawasaki poate duce la moarte în unele cazuri.