15 morţi în atacuri aeriene împotriva fiefurilor talibane, în Pakistan

Armata pakistaneză a efectuat marţi dimineaţă atacuri aeriene într-o regiune tribală în nord-vestul ţării, considerată bastion al talibanilor, omorând cel puţin 15 persoane, anunţă aceasta într-un comunicat, citat de AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 05:46
15 morţi în atacuri aeriene împotriva fiefurilor talibane, în Pakistan

Potrivit armatei, ‘nouă ascunzători teroriste au fost distruse’ în urma loviturilor aeriene, ce survin la o zi după un atac revendicat de către talibani împotriva aeroportului din Karachi, principalul aeroport din ţară.

Bilanţul atacurilor aeriene de marţi, dat publicităţii de către armată, nu a putut fi confirmat însă şi dintr-o altă sursă, specifică agenţia franceză de presă. Acestea au avut loc în valea Tirah, districtul Khyber.

Asaltul insurgenţilor asupra aeroportului din Karachi, în noaptea de duminică spre luni, s-a soldat cu 30 de morţi, între care zece insurgenţi, şi a fost revendicat de către Mişcarea talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare rebelă din ţară, apropiată reţelei Al Qaida.

Acest atac reprezintă, potrivit analiştilor, eşecul eforturilor de pace ale guvernului cu talibanii.

În ultimele zile, zeci de mii de persoane au fugit din casele lor în Waziristanul de Nord, o zonă tribală de la frontiera cu Afganistanul, potrivit unui oficial guvernamental din Peshawar, principalul oraş din nord-vest.Oamenii se temeau de o operaţiune terestră a forţelor guvernamentale în zonă.