15 victime ale accidentului din Pasajul Lujerului au făcut plângere în cazul vatmanului

15 victime ale accidentului din Pasajul Lujerului, dintre care patru au fracturi costale, de tibie sau de mandibulă, au făcut plângere prealabilă în cazul vatmanului. Victimele au fost audiate de procurori.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 08:39
15 victime ale accidentului din Pasajul Lujerului au făcut plângere în cazul vatmanului

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au audiat până în prezent 15 victime ale accidentului din Pasajul Lujerului, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Cele 15 persoane au formulat plângere prealabilă împotriva vatmanului, pentru vătămare corporală din culpă. „Dintre cele 15 persoane, un număr de patru persoane prezintă leziuni mai grave (fracturi costale, fracturi de tibie, fracturi de mandibulă)”, a precizat sursa citată.

De asemenea, procurorii au emis citaţii pentru a fi audiate celelalte victime, precum şi adrese către spitale, prin care au fost solicitate foile de observaţie ale celor care au primit îngrijiri medicale în urma accidentului din Pasajul Lujerului şi deconturile acestor îngrijiri.

Accidentul a fost înregistrat de camerele de supravehere din Pasajul Lujerului.

În această cauză urmează să fie efectuate expertizele medico-legale ale persoanelor vătămate, expertizarea tehnică a tramvaielor implicate în accident şi o expertiză la INEC privind dinamica producerii accidentului.

Trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate, în dimineaţa zilei de 10 mai, într-un accident, în Pasajul Lujerului din Capitală, pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Potrivit RATB, unul dintre tramvaie a rămas defect pe linie, al doilea a oprit la timp în spatele primului, însă cel de-al treilea nu a reuşit să frâneze şi le-a lovit pe celelalte două.

La câteva ore de la accident, cele patru spitale bucureştene unde au fost transportate victimele accidentului au înregistrat 86 de prezentări la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), şapte persoane rămânând atunci internate.