150 de ani de Regalitate, în România. Mesajul lui Dacian Cioloş către Familia Regală

Casa Regală a României a sărbătorit marţi 150 de existenţă, data de 10 mai 1866 fiind cea la care Carol I a intrat în Bucureşti şi a fost proclamat ca domn al României.

10 mai 2016, 18:32
150 de ani de Regalitate, în România. Mesajul lui Dacian Cioloş către Familia Regală

Cu ocazia împlinirii unui secol şi jumătate de existenţă, Casa Regală a României a oferit accesul gratuit publicului pe peluza din fața castelului, iar la ora 18.00 Familia Regală a ieşit pe balconul castelului  pentru a saluta participanții la sărbătoare.

Citeşte şi Momente stânjenitoare pentru reprezentanţii Casei Regale. Numele principelui Nicolae, scandat la Ziua Regalităţii VIDEO

Familia Regală a primit numeroase mesaje de afecţiune şi felicitare, iar printre cei care i-au transmis urări s-a numărat şi premierul Dacian Cioloş.

Şeful Guvernului s-a exprimat într-o postare pe Facebook: „Transmit Familiei Regale, de sărbătoarea Coroanei Române la 150 de ani, cele mai alese gânduri și cele mai calde sentimente. Casa Regală este și va rămâne pentru români un reper al dragostei de țară și verticalității acestui popor, într-un veac și jumătate de istorie„.