150 de muncitori români, angajaţi ai unei ferme germane de castraveţi din Bavaria, infectaţi cu coronavirus

Autorităţile din Germania anunţă un nou focar de COVID-19 la o fermă din Bavaria, la care lucrează şi muncitori sezonieri din România. Până acum 174 de muncitori au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, iar aproximativ 480 de angajaţi au fost plasaţi în carantină. Dintre cei peste 170 de infectaţi cu COVID, 150 sunt români.

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 10:42
150 de muncitori români, angajaţi ai unei ferme germane de castraveţi din Bavaria, infectaţi cu coronavirus

174 de muncitori sezonieri din Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina, care lucrează la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Dintre aceştia, 150 de persoane sunt cetăţeni români, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„174 de lucrători din cadrul fermei au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, alţi 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestaţi în cursul zilei de astăzi, întrucât testele iniţiale nu au fost concludente”, potrivit unui comunicat de presă al MAE, care transmite informaţiile preliminare primite de la autorităţile germane.

La acea fermă lucrează aproximativ 480 de persoane, majoritatea cetăţeni români.

Date exacte despre situaţia românilor vor fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcţie de naţionalitate.

Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical luni dimineaţă, starea lor de sănătate fiind bună. De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente şi bunuri de strictă necesitate.

MAE precizează că reprezentanţii fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetăţenilor români, însă, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu această situaţie.

Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile germane şi cu reprezentanţii fermei şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Toţi muncitorii sezonieri şi oficialii din exploataţie au fost plasaţi în carantină.

Ministrul Sănătăţii din Bavaria Melanie Huml a dat asigurări că autorităţile iau „foarte în serios” situaţia şi că preconizează să organizeze campanii de testare în alte ferme din regiune.