150 de tablouri semnate de pictori celebri şi ceasuri de lux, găsite la Horia Simu

Mai multe ceasuri de lux dar și aproximativ 150 de tablouri care ar fi semnate de pictori celebri ar fi fost găsite la Horia Simu, în urma perchezițiilor.

02 iul. 2015, 08:03
150 de tablouri semnate de pictori celebri şi ceasuri de lux, găsite la Horia Simu

Potrivit procurorilor, tablourile ar fi semnate de Corneliu Baba, Gheorghe Petrașcu, Samuel Mutzner.

Citeşte şi: Percheziţii la omul de afaceri Horia Simu în dosarul retrocedărilor ilegale. Prejuciul: 55 milioane euro

Procurorii DNA fac, joi, percheziții la omul de afaceri Horia Simu într-un dosar privind retrocedări ilegale. Potrivit unor surse judiciare, procurorii cercetează retrocedarea unui imobil în Bucureşti prin care s-a produs un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro. Horia Simu urmează să fie adus la audieri la DNA, fiind suspectat de complicitate la abuz în serviciu.

Horia Simu este suspectat că, în perioada 2006 – 15 ianuarie 2008, a sprijinit şi înlesnit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin depunerea la un dosar de despăgubire a unui imobil şi, anterior, la emiterea dispoziţiei primarului general al Capitalei din 9 iulie 2007, respectiv a avizului de legalitate a Prefecturii Bucureşti din 7 septembrie 2007, a mai multor înscrisuri, printre care o adeverinţă medicală şi o expertiză extra-judiciară din 2006 întocmită de expertul Zizi Dumitrescu, prin care s-a prezentat fals o stare de sănătate precară şi o identificare greşită a terenului, pentru a acredita ideea de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului,