157 de utilaje şi peste 1.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naţionale din Iaşi

Reprezentanţii Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi au acţionat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu 157 de utilaje pe drumurile naţionale din administrare, fiind împrăştiate peste 1.000 de tone de material antiderapant.

18 mart. 2018, 08:08
157 de utilaje şi peste 1.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naţionale din Iaşi

În noaptea de 17 – 18 martie, în zona Mestecăniş, pe DN 17 din judeţul Suceava, un TIR echipat necorespunzător a derapat în afara părţii carosabile, cu blocarea temporară a circulaţiei în zonă. După scurt timp însă, acesta a fost tractat de autoutilajele DRDP, cu reluarea circulaţiei.

De asemenea, două TIR-uri au avut probleme la urcarea în rampă pe Drumul Naţional 28A, în apropiere de Paşcani, acestea fiind ajutate de autoutilajele DRDP Iaşi, scrie Agerpres.

Conform comunicatului, în cursul nopţii, la nivelul DRDP Iaşi s-a acţionat cu 157 autoutilaje şi s-au răspândit 1.046 tone de material antiderapant, neînregistrându-se probleme deosebite.

Vezi şi: Accidente din cauza ninsorilor abundente, mai multe maşini au derapat. Copaci căzuţi pe calea ferată, trenuri blocate

Duminică dimineaţa, pe drumurile naţionale din administrarea DRDP Iaşi sunt în acţiune 141 de autoutilaje.

„Nu am înregistrat probleme majore, cu excepţia câtorva derapări, cauzate şi de echiparea necorespunzătoare a autovehiculelor şi neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic. De asemenea, spre dimineaţă, am avut unele probleme cu transformarea ninsorilor în ploaie îngheţată pe unele sectoare din judeţul Neamţ, dar şi cu viscolul la sol, care începe să formeze suluri de zăpadă pe carosabil, în Iaşi”, a precizat directorul general regional al DRDP Iaşi, Ovidiu Mugurel Laicu.

Sursa citată a mai informat că duminică dimineaţă, de la ora 08,00, a intrat în vigoare o avertizare Cod galben de ninsori abundente, valabilă până la ora 23,00, pentru Moldova, Muntenia şi întreg arcul carpatic. În intervalul menţionat, vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu precădere în cele de munte. Vremea se va răci accentuat, cu temperaturi cu 10-15 grade mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.

„Pe acest fond, DRDP Iaşi recomandă prudenţă maximă din partea participanţilor la trafic, în condiţiile căderilor masive de precipitaţii, dar mai ales a variaţiilor mari de temperatură, care pot conduce la formarea gheţuşului. Totodată, le recomandăm să nu plece la drum decât în situaţii de maximă necesitate, cu echiparea adecvată a autovehiculelor şi informarea prealabilă cu privire la condiţiile de drum”, se mai arată în comunicatul de presă.