16 elevi din cei 86 care au avut teste COVID din salivă pozitive, reconfirmaţi cu teste PCR

86 dintre elevii testaţi pentru COVID din salivă luni în şcoli sau acasă au avut teste pozitive, a anunţat ministrul Educaţiei. Pentru toţi aceştia s-a cerut ulterior efectuarea unor teste PCR COVID pentru confirmarea sau infirmarea bolii.

07 dec. 2021, 17:27
16 elevi din cei 86 care au avut teste COVID din salivă pozitive, reconfirmaţi cu teste PCR

16 elevi din cei 86 care au avut teste COVID din salivă pozitive au fost reconfirmaţi cu teste PCR. Pentru alţii 22, boala a fost infirmată prin teste PCR.

„La nivel national, pana la aceasta ora, au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri identificate pozitiv prin teste pe baza de saliva. Alte 22 de cazuri au fost infirmate prin teste PCR. Pentru restul nu au fost încă raportate rezultatele”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Vă reamintim că 86 de elevi cu COVID-19 au fost depistaţi pozitiv cu virusul SARS-COV 2 în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, a anunţat Ministerul Educaţiei, în cursul zilei de luni.

„În ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate
fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu. (Nu sunt incluse în aceste statistici unitățile conexe, elevii și preșcolarii acestora provenind din unități de învățământ).

Vineri, 3 decembrie, 1.831 de elevi/preșcolari (circa 0,6/1.000) și 499 de angajați erau infectați cu Covid-19 (circa 1,8/1.000).

Citeşte şi:  Sondaj IRES: Aproape 60% dintre părinții cu copii între 5 și 18 ani ar prefera să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, dar aceștia să poată participa la cursuri în format fizic

În cursul zilei de luni, 6 decembrie, până la ora 19:00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv”, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-un comunicat de presă.