86 de elevi, depistaţi pozitiv cu COVID-19 la testele din salivă de luni

Doi elevi de la două unităţi şcolare din judeţul Constanţa au fost testaţi pozitiv cu COVID după testele din salivă făcute luni dimineaţa. De asemenea, patru elevi din Olt au fost depistaţi cu coronavirus. Cu toţi vor face câte un test PCR pentru a se vedea dacă rezultatul se confirmă. În total, 86 de elevi au fost detectaţi pozitiv cu COVID-19 în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, a anunţat Ministerul Educaţiei.

06 dec. 2021, 20:00
86 de elevi, depistaţi pozitiv cu COVID-19 la testele din salivă de luni

86 de elevi cu COVID-19 au fost depistaţi luni în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, a anunţat Ministerul Educaţiei.

„În ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate
fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu. (Nu sunt incluse în aceste statistici unitățile conexe, elevii și preșcolarii acestora provenind din unități de învățământ).

Vineri, 3 decembrie, 1.831 de elevi/preșcolari (circa 0,6/1.000) și 499 de angajați erau infectați cu Covid-19 (circa 1,8/1.000).

În cursul zilei de luni, 6 decembrie, până la ora 19:00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv”, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Sondaj IRES: Aproape 60% dintre părinții cu copii între 5 și 18 ani ar prefera să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, dar aceștia să poată participa la cursuri în format fizic

Primul caz pozitiv de COVID-19 în urma testării din salivă din şcoli a fost anunţat luni în Bucureşti.  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la Parlament, că un elev de la Liceul „I. L. Caragiale” din Bucureşti a fost depistat pozitiv CU COVID-19. Şi el va face un test PCR pentru confirmarea sau infirmarea rezultatului din testele de salivă.

Luni a fost prima zi în care elevii au avut la dispoziţie testele rapide pe bază de salivă. Cei mai mulţi le-au făcut acasă, foarte puţine unităţi de învăţământ asigurând testarea în cadrul şcolilor.

Ulterior, alte două cazuri au fost raportate la Constanţa. Cei doi elevi vor face şi un test PCR pentru confirmarea sau infirmarea rezultatului din testele de salivă.

Este vorba despre doi elevi de la la Liceul Cobadin şi la Liceul cu Program Sportiv din Constanţa, a precizat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai.

„În ceea ce priveşte rezultatele administrării testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a comunicat că în două unităţi de învăţământ s-au înregistrat teste cu rezultat pozitiv: un test la Liceul Cobadin şi un test la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanţa”, a afirmat Sorin Mihai.

Citeşte şi: Angajații din învățământ cer mărirea salariilor din 2022: Aceste petiţii sunt cadoul de Moş Nicolae din partea noastră!