16 maidanezi, prinşi de hingheri în zona lacului Ciric unde o femeie din Iaşi a fost muşcată şi rănită grav

Publicat: Marţi, 06 Decembrie 2016 16:34 // Actualizat: Marţi, 06 Decembrie 2016 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Echipele societății de salubrizare au efectuat mai multe intervenții în zona lacului Ciric în timpul cărora au fost capturați 16 câini fără stăpân, a anunţat Vasile Câtea, directorul Salubris SA. Luni, o femeie din Iaşi a fost muşcată de 15 maidanezi fiind dusă la spital cu răni grave. 

"Locația este în continuare în atenția noastră și este monitorizată de angajații noștri. Salubris a intervenit în zona Tătărași — Ciric — Veneția și anterior incidentului, desfășurând numeroase acțiuni de prindere a câinilor fără stăpân și capturând numai în cursul anului 678 exemplare canine din această zonă", a declarat Vasile Câtea.

Reprezentantul societății de salubrizare a Iașiului susține că este imposibilă capturarea tuturor câinilor întrucât în zonă există o pădure ce aparține Ocolului Silvic, sunt terenuri private pe care accesul angajaților este interzis sau sunt câini abandonați de localnicii din satele învecinate.

"Exemplarele capturate nu au fost localizate în domeniul public al municipiului Iași, ci într-o pădure gestionată de Ocolul Silvic Iași. În zonă există mai multe proprietăți private precum hoteluri, restaurante, dar și proprietăți ale statului, precum tabăra pentru elevi care este gestionată de ministerul de resort. În acest moment tabăra nu este funcțională, dar în ea a fost semnalată prezența a numeroși câini comunitari", a mai spus Vasile Câtea, conform Agerpres. 

Potrivit acestuia, din anul 2005 până în prezent, Salubris SA a capturat și a gestionat 90.000 de câini.

O femeie a fost adusă, luni, în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Sfântul Spiridon după ce a fost mușcată de 15 câini într-o pădure de la marginea Iașiului. Femeia susține că s-a dus să aducă apă de la lacul Veneția atunci când haita de câini s-a năpustit peste ea. Câinii i-au provocat multiple răni la nivelul mâinilor și picioarelor. Detalii, aici. 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 dec 06:55
Răspunde | Votează email 2 email
Eutanasiati Maidanezii
Maidanezii trebuie eradicati mai rau decit sobolanii si zoofilii din Romania castrati .
06 dec 19:34
Răspunde | Votează email 0 email
Ana
Primariile sa creeze adaposturi spatioase si curate pentru animalele care nu au "stapan". Protejarea oamenilor se face prin preventie; doar asa "organul" este cu adevarat in slujba cetateanului! Tragediile sunt doar rodul indiferentei si a lipsei de respect pentru animale si oameni. In ce tara din lumea asta gunoierii sunt cei care strang cainii de pe strazi!? De ce nu exista un serviciu specializat pentru asta, cu veterinari si cu oameni care se pricep la animale?! Asta-i respectul care-l aratati fata de bietii caini, sa-i luati cu gunoierii!? Victima poate cere si un milion de euro despagubiri...ce va faceti? Nu trebuie sa fi matematician sa-ti dai seama ca e mult mai ieftin sa construiesti adaposturi curate, in care bietele animale sa fie sterilizate, ingrijite si hranite in asteptarea adoptiei.
06 dec 19:27
Răspunde | Votează email 0 email
Ana
Primariile sa creeze adaposturi spatioase si curate pentru bietele animale care nu au "stapan". Protejarea oamenilor se face prin preventie; doar asa "organul" este cu adevarat in slujba cetateanului! Tragediile sunt doar rodul indiferentei si a lipsei de respect pentru animale si oameni. In ce tara din lumea asta gunoierii sunt cei care strang cainii de pe strazi!? De ce nu exista un serviciu specializat pentru asta, cu veterinari si cu oameni care se pricep la animale?! Asta-i respectul care-l aratati fata de bietii caini, sa-i luati cu gunoierii!? Victima poate cere si un milion de euro despagubiri...ce va faceti? Nu trebuie sa fi matematician sa-ti dai seama ca e mult mai ieftin sa construiesti adaposturi curate, in care bietele animale sa fie sterilizate, ingrijite si hranite in asteptarea
adoptiei.
1
EUR
4.7798
RON
20 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H