17 motive pentru a nu ţine dietă

Ai nevoie de toate sau unul este suficient pentru a te convinge?

25 nov. 2014, 07:39
17 motive pentru a nu ţine dietă

1. E nasol să-ţi fie foame. Dacă, după ce ai mâncat, încă îţi mai este foame, ce faci? E foarte simplu, mai mănânci puţin. Prin sentimentul de foame organismul tău îţi transmite că încă mai are nevoie de câteva proteine pentru a-ţi asigura energia de care ai nevoie. Evitent că nu e bine să mănânci milioane de calorii, dar ascultăndu-ţi organismul vei ştii cu siguranţă când e cazul să te opreşti din mâncat.

Citeşte şi Motive în plus ca să mănânci mai multe legume

2. E neplăcut când ieşi la masă cu cineva. Dacă mergi la masă la restaurant, persoana cu care vei mânca nu va fi în largul său când va comanda o friptură suculentă cu cartofi iar tu o salată.

3. Crema de ciocolată.

4. Ţinutul unei diete a ajuns o competiţie pentru femei. În loc să fim competitive când vine vorba de cine e promovată în firmă prima, am ajuns să ne întrecem măsurând caloriile consumate zilnic, cât de slabe sau cât de grase suntem.

5. Tortul.

Dieta disociata – slabesti mancand pe saturate

6. Plăcinta.

7. Cartofii prăjiţi.

8. Dacă ţii dietă nu înseamnă că ţi se vor îmbunătăţi toate aspectele vieţii. Mai bine investeşti timp în tine, învaţă să te iubeşti aşa cum eşti. Asta îţi va îmbunătăţi viaţa.

9. Dieta te face să te simţi vinovată. Mâncarea nu trebuie catalogată ca bună sau rea. Sunt mâncăruri foarte bogate din punct de vedere nutriţional, altele mai puţin bogate. Faptul că te gândeşti la mâncare bogată în calorii nu te face să fii o persoană rea. Mănâncă din când în când (nu zilnic) câte o gogoaşă, dacă ţi-e poftă. Nu eşti un om rău, eşti doar un om.

10. Să-ţi iubeşti propriul corp este cel mai bun sentiment. Nu trebuie să te abţii de la tot ce îţi place să mănânci doar ca să porţi o pereche de blugi skinny. Uită-te în oglindă şi descoperă cât de frumoasă eşti.

Vezi 17 motive pentru a nu tine dieta pe cosmopolitan.ro.