17 persoane arestate după ce au furat floarea-soarelui, grâu şi cărbune dintr-un tren de marfă în Feteşti

Judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pentru 17 persoane care au furat floarea-soarelui, grâu şi cărbune dintr-un tren de marfă staţionat pe raza municipiului Feteşti.

RomaniaTV.net
01 oct. 2018, 12:52
17 persoane arestate după ce au furat floarea-soarelui, grâu şi cărbune dintr-un tren de marfă în Feteşti

„Poliţiştii de la transporturi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au reţinut 17 bărbaţi, bănuiţi de furt de cereale, produse petroliere şi fier vechi. În urma unui flagrant delict şi a 24 de percheziţii domiciliare, au fost indisponibilizate bunuri de peste 130.000 de lei, precum şi 3.400 de euro, 1.155 de lire sterline şi 43.900 de lei”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La data de 29 septembrie, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, cu sprijinul colegilor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa, au depistat în flagrant delict opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, toţi din Feteşti, în timp ce sustrăgeau floarea-soarelui, grâu şi cărbune dintr-un tren de marfă, staţionat pe raza municipiului Feteşti.

„Ulterior, în urma a 24 de percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Ialomiţa, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, un autoturism, 18 telefoane mobile, 22.965 de kilograme de cereale, 250 de litri de produs petrolier, 43.900 de lei, 3.400 de euro şi 1.155 de lire sterline, precum şi alte bunuri provenite din infracţiuni de furt”, se arată în comunicat.

Valoarea totală a bunurilor ridicate este de peste 130.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 11 august – 29 septembrie, cei opt bărbaţi, împreună cu alţi nouă, ar fi sustras cereale, produse petroliere şi fier vechi de pe raza municipiului Feteşti.

„Cei în cauză au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar la data de 30 septembrie Judecătoria Constanţa a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Constanţa”, precizează IGPR.

În acţiune au fost angrenaţi şi jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa şi cei ai Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa.


loading...