17 persoane ucise într-un club de noapte din Camerun. La prima explozie, oamenii au crezut că sunt focuri de artificii

Un incendiu a izbucnit într-un club de noapte popular din Yaounde, capitala Camerunului, declanșând explozii care au ucis cel puțin 17 persoane și au rănit grav alte șapte, au declarat oficiali guvernamentali.

24 ian. 2022, 10:50
17 persoane ucise într-un club de noapte din Camerun. La prima explozie, oamenii au crezut că sunt focuri de artificii

Tragedia vine într-un moment în care Camerun găzduiește mii de jucători de fotbal, fani și oficiali de pe tot continentul, pentru Cupa Africii pe Națiuni, care durează competiţie care durează o lună.

Nu este clar pe moment ce a declanșat incendiul de la clubul de noapte Liv’s Yaouba, din cartierul Bastos al capitalei. Lucrătorii de acolo au spus inițial că cesta a fost cauzat de un scurtcircuit. Cu toate acestea, o declarație guvernamentală a sugerat că artificiile au aprins acoperișul clădirii, iar apoi focul s-a extins în zonele în care era depozitat gazul pentru gătit.

Citeşte şi Fenomen meteo extrem de rar! A nins în Camerun, locuitorii au văzut zăpadă prima dată în viață

Tragedia, care a fost cauzată de exploziile de la artificiile folosite în mod regulat în aceste locuri, a ars mai întâi tavanul clădirii și apoi a provocat două explozii puternice”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Rene Emmanuel Sadi, citat de AP.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a mai spus că autoritățile încă încearcă să stabilească numele și naționalitățile morților și răniților. Opt persoane au fost duse la un spital din Yaounde, dintre care una a murit ulterior. Ceilalți au rămas la terapie intensivă. Între timp, numărul morţilor a fost confirmat la 17.

Citeşte şi Armata rusă a eliberat un vas, din mâinile piraţilor. Imagini de la intervenţia trupelor speciale VIDEO

Într-o declarație, președintele camerunez Paul Biya a cerut calm și a asigurat jucătorii și fanii cu privire la siguranța lor. Guvernul său le-a cerut ulterior oamenilor să rămână vigilenți „pentru a evita producerea unui astfel de dezastru, mai ales atunci când țara noastră găzduiește un eveniment sportiv de amploare”.

Cupa Africii include echipe naţionale din 24 de țări și a început pe 9 ianuarie. Este cel mai mare turneu de fotbal de pe continent, iar Camerunul îl găzduiește pentru prima dată în ultimii 50 de ani. Reprezentativa ţării gazdă va juca luni, în optimile de finală, la Yaounde, împotriva Insulelor Comore.

Yaounde este principalul oraș gazdă și va organiza încă șase meciuri, inclusiv finala de pe 6 februarie.