18 pelicule care s-au filmat în ROMÂNIA

România a devenit, de cel puţin zece ani, locaţia preferată a regizorilor de peste hotare. Locurile frumoase din România şi destinaţiile propice pentru turnarea unui film cât şi costurile foarte mici au făcut ca ţara noastră să figureze pe lista cinematografiei mondiale.

13 mart. 2016, 11:28
18 pelicule care s-au filmat în ROMÂNIA

Aceste producţii au adus pe meleagurile noastre actori de la Hollywood, precum Nicolas Cage, Jude Law, Nicole Kidman, Demi Moore, Kevin Costner şi mulţi alţii.

1. Cold Mountain (2003) – cel mai cunoscut film care a fost filmat aproape în întregime în România, în satul Reci din Covasna şi la Bucureşti, s-a bucurat de un real succes, fiind nominalizat la Premiile Oscar la mai multe categorii.

Statueta a luat-o însă doar Rene Zellweger, pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Povestea de dragoste dintre Jude Law şi Nicole Kidman din timpul războiului american civil a fost foarte emoţioantă, pelicula regizată de Anthony Minghella fiind ticsită cu peisaje din munţii Carpaţi.

2. Modigliani (2004) – una dintre cele mai de succes producţii filmate în România, cu Andy Garcia în rol principal, regizat de Mick Davis. O parte din film a fost înregistrată la studiourile Media Pro din Buftea.

Acest biopic (film biografic) despre artistul Amedeo Modigliani se învârte în jurul relaţiei de rivalitate cu Pablo Picasso şi tragica poveste de dragoste cu Jeanne Benuterne. Nu a avut parte de prea multe premii sau nominalizări dar a fost foarte bine primit de critici.

Citeşte mai multe pe feminis.ro.