19 ani de închisoare pe criminalul femeii TRANŞATE din Argeş

Florin Mînzăraru, recidivistul acuzat că violat şi a ucis o femeie, apoi i-a tranşat cadavrul, a fost condamnat luni de Tribunalul Argeş la 19 ani de închisoare, sentinţa nefiind una definitivă.

RomaniaTV.net
13 ian. 2014, 15:38

Instanţa l-a condamnat pe Florin Mînzăraru, recidivistul acuzat că violat şi a ucis o femeie, apoi i-a tranşat cadavrul, la 15 ani de închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, 5 ani de închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi pentru săvârşirea infracţiunii de viol, 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. După contopirea pedepselor, a fost aplicată pedeapsa cea mai grea de 15 ani închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi, la care se adaugă un spor de 3 ani de închisoare.

În plus, instanţa a revocat beneficiul liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă de 1.046 de zile, rămas neexecutat din pedeapsa de 8 ani închisoare aplicată inculpatului în anul 2008 de Judecătoria Topoloveni, pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

„Se dispune contopirea acestui rest de pedeapsă cu pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 18 ani închisoare (…) şi 5 ani interzicerea unor drepturi (…), sporită cu un an de închisoare. În total va executa 19 ani de închisoare (…) şi 5 ani interzicerea drepturilor”, se arată în sentinţa pronunţată de Tribunalul Argeş.

Inculpatul a mai fost obligat să plătească despăgubiri totale de 400.000 de lei către părţile civile din dosar, precum şi o prestaţie lunară de 1.000 de lei fiicei victimei, care are opt ani, de la data săvârşirii faptelor şi „până la încetarea stării de nevoie către partea civilă minoră”. De asemenea, instanţa l-a obligat pe Mînzăraru la plate sumei de 27.500 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Potrivit Agerpres, sentinţa pronunţată de Tribunalul Argeş nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Piteşti.

Florin Mînzăraru a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în noiembrie 2013, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, viol, furt calificat şi profanare de morminte.

Potrivit rechizitoriului, faptele au fost comise în noaptea de 24 spre 25 mai 2013, când inculpatul a luat în autoturismul său o femeie care aştepta o maşină de ocazie pentru a se deplasa de la serviciu către locuinţa sa, apoi „a exercitat acte de violenţă asupra acesteia şi a violat-o”. Ulterior, Florin Mînzăraru a ucis-o pe femeie prin sugrumare şi a transportat cadavrul la locuinţa sa, unde l-a tranşat într-o cadă, nu înainte de a lua bijuteriile victimei, pe care le-a amanetat în ziua următoare, încheind în acest sens un contract în nume propriu.

Citeşte şi Detalii ŞOCANTE în cazul femeii TRANŞATE din Argeş. Ce a spus criminalul la reconstituire VIDEO

Florin Mînzăraru a aruncat fragmentele de cadavru în râul Argeş, acestea fiind găsite la date diferite, respectiv în cursul lunilor mai-iunie 2013.

Raportul medico-legal de necropsie întocmit în cauză a concluzionat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute, consecutivă asfixiei mecanice printr-un mecanism complex de sufocare-sugrumare.

Florin Mînzăraru are antecedente penale, el fiind eliberat condiţionat din Penitenciarul Colibaşi în aprilie 2013, după ce a executat o condamnare pentru viol.