19 deţinuţi, membri Al-Qaida, au evadat folosind curmale cu somnifere pentru a adormi gardienii

Nouăsprezece deţinuţi jihadişti, care fac parte din mişcarea Al-Qaida, au evadat vineri dintr-o închisoare din Kirkuk, în nordul Irakului, după ce i-au adormit pe gardieni cu ajutorul unor curmale umplute cu somnifere, a declarat un oficial al serviciilor de securitate din oraş.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 12:16
19 deţinuţi, membri Al-Qaida, au evadat folosind curmale cu somnifere pentru a adormi gardienii

„Nouăsprezece deţinuţi care fac parte din Al-Qaida şi din (gruparea jihadistă) Ansar al-Sunna au reuşit să evadeze la 3.30 (2.30, ora României) din închisoarea Tasfirat, prin reţeaua de aerisire, după ce i-au adormit pe gardieni şi alţi deţinuţi cu ajutorul unor curmale umplute cu somnifere”, a declarat oficialul.

Doi condamnaţi la moarte figurează printre evadaţi, iar ceilalţi sunt acuzaţi de asasinate, răpiri şi alte crime, a precizat el.

Forţele de ordine au instalat filtre de securitate în tot oraşul pentru căutarea evadaţilor.

Închisoarea Tasfirat se află în centrul oraşului Kirkuk, situat la 240 de kilometri nord de Bagdad.

Abdallah al-Assi, membru al consiliului provincial din provincia Kirkuk, a apreciat că „incidentul este foarte clar rezultatul neglijenţei din partea serviciilor de securitate, deoarece membrii lor nu sunt cu adevărat competenţi sau profesionişti”.

Mai multe evadări au avut deja loc în Irak. La 7 ianuarie, 11 deţinuţi, între care mai mulţi condamnaţi la moarte, au evadat din închisoarea Zirga din Dohuk, o localitate situată la 410 kilometri nord de Bagdad, după ce au săpat un tunel de 80 de metri sub clădire.