19 morţi din cauza furtunii şi a căldurii în SUA

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza valului puternic de căldură ce afectează SUA de mai multe zile şi a furtunii puternice produse vineri seara, în timp ce aproximativ două milioane de persoane nu au curent electric, informează AFP.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 19:19
19 morţi din cauza furtunii şi a căldurii în SUA

‘Valul de căldură continuă să afecteze o bună parte din estul şi centrul SUA, cu temperaturi prevăzute în această după-amiază (marţi) până la opt grade peste pragul normal pentru acest sezon’, potrivit Serviciului naţional de Meteorologie, citat de Agerpres.

‘Combinat cu un nivel crescut de umiditate, aceasta situaţie va ajunge la indici periculoşi de căldură, până la 40-43 de grade la Minneapolis, Chicago, Kansas City şi St. Louis’, a precizat agenţia.

De altfel, o furtună violentă produsă vineri seara a cauzat întreruperi de curent, afectând patru milioane de persoane la sfârşitul săptămânii trecute, menţionează CNN.

În regiunea Washington, unde 116.000 de persoane nu au avut curent electric marţi, preşedintele companiei locale de electricitate a apreciat că va trebui o săptămână pentru restabilirea integrală a serviciilor. În ajunul sărbătorii naţionale americane, pe 4 iulie, numeroase festivităţi, în special focuri de artificii, au fost anulate din cauza temperaturilor foarte crescute ce au provocat incendii în unele locuri.