2.000 de catolici au participat la procesiunea din Duminica Floriilor

Aproximativ 2.000 de credincioși catolici, printre care mulți tineri, copii, preoți din parohiile bucureștene, călugări și călugărițe, au participat, duminică, la procesiunea de Florii organizată în Capitală de Arhiepiscopia Romano-Catolică.

29 mart. 2015, 13:28
2.000 de catolici au participat la procesiunea din Duminica Floriilor

Pe parcursul procesiunii, care a durat aproximativ o oră și a fost dominată de ploaie, credincioșii catolici au purtat în mâinii ramuri înflorite și au cântat imnuri și cântece religioase.

Citeşte şi: Victor Ponta, mesaj pe Facebook: Le urez catolicilor și protestanţilor o zi de Florii senină şi liniştită

Procesiunea de Florii, prezidată de IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, a început la ora 14.00, cu un moment de rugăciune şi binecuvântare a ramurilor, în Piaţa Mons. Vladimir Ghika, de lângă Biserica Franceză Sacré Coeur.

Credincioşii şi preoţii, cu ramuri în mâini, vor porni apoi spre Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, cântând imnuri închinate Mântuitorului. Tinerii care vor deschide procesiunea vor purta Crucea Zilei Mondiale a Tineretului.

La sfârșitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sfântul Iosif a fost celebrată Liturghia prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

Tot în Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, instituită de Papa Ioan Paul al II-lea în 1985 şi ajunsă în acest an la cea de a 30-a ediţie. Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema „Fericiţi cei cu inima curată, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj emoţionant de Florii: Le urez multă sănătate şi fericire celor care serbează această zi

Din cauza procesiunii de Florii, traficul rutier a fost restricţionat pe traseul Biserica Franceză (str. Căpitan Demetriade) – Statuia Aviatorilor – bulevardul Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – strada G-ral Berthelot – Catedrala Sfântul Iosif.