2.000 de români au votat prin corespondenţă şi pentru turul al doilea. Ce se întâmplă cu votul lor

Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 17:39 // Actualizat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 17:39 // Sursa: romaniatv.net

Autoritatea Electorale Permanentă a primit 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie. Dacă ştampila a fost aplicată pe unul dintre candidaţii care va intra în turul doi, votul va fi luat în calcul, dacă nu, va fi anulat.

Foto: digi24.ro

"Au fost primite şi înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia în seara zilei de 24 noiembrie, după ora 21,00. În cazul în care pe buletinul de vot opţiunea pe care a selectat-o alegătorul nu se regăseşte în turul doi, adică candidatul selectat nu se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la turul al doilea, votul va fi anulat, este considerat nul", a declarat Anamaria Revnic-Călugăriţa, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Ea a menţionat că alegătorilor care au optat pentru vot prin corespondenţă le-au fost expediate deodată ambele plicuri cu ambele buletine de vot pentru cele două tururi de scrutin. "Nu ar fi fost timp fizic ca ele să fie expediate abia după ce Curtea Constituţională ar fi validat rezultatul alegerilor şi s-ar fi stabilit lista cu cei doi candidaţi care să participe, prin urmare ele au fost trimise anticipat, buletinul de vot a avut exact acelaşi format, iar alegătorii ar fi trebuit să aştepte până la turul al doilea să-şi exprime opţiunea de vot şi să expedieze plicul abia după ce ar fi aflat care sunt cei doi candidaţi care merg mai departe", a explicat purtătorul de cuvânt al AEP.

Plicul odată înregistrat, cetăţenii nu mai pot vota. Revnic-Călugăriţa a menţionat că instrucţiunile pentru votul prin corespondenţă sunt foarte clare.

"Li se recomandă alegătorilor să voteze pentru turul doi după ce rămâne lista definitivă cu cei doi candidaţi care merg în turul al doilea", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Viorica Dăncilă: Nu e normal, vom contesta

Viorica Dăncilă a declarat vinerică PSD va contesta acest lucru.

"Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu ştim cine va intra în turul doi, eu cred că trebuie dată dovadă de mai multă transparenţă şi cred că să trimiţi două buletine odată cu toţii candidaţii şi pentru turul unu şi pentru turul doi nu este un lucru bun", a precizat Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2019. Primele cozi la secţiile de vot din diaspora

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H