Alegeri prezidenţiale 2019. Primele cozi la secţiile de vot din diaspora

Secţiile de vot din Europa Occidentală s-au deschis vineri la prânz, iar acest lucru s-a simţit imediat în prezenţa la vot. La unele secţii s-au format chiar şi cozi.

08 nov. 2019, 13:09

O fotografie postată de europarlamentarul USR-PLUS Ramona Strugariu surprinde coada formată de alegătorii români de la o secţie de vot în Berlin. 

Şi la Roma oamenii au fost nevoiţi să stea la rând pentru a vota.

O alegătoare a fost surprinsă dansând de bucurie şi dedicându-i dansul lui Niculae Bădălău, care a avut iesiri grosolane la adresa românilor din diaspora.

În doar câteva ore de la deschiderea urnelor în Europea de Vest, au votat 25.000 de români, egalând numărul votanţilor care au votat prin corespondenţă.

Peste 715.000 de români cu drept de vot trăiesc în străinătate şi sunt aşteptaţi să-şi exprime votul la alegerile prezidenţiale. Primele secţii de votare deschise au fost cele din Noua Zeelandă şi Australia, dar majoritatea secţiilor de votare se deschid în cursul zilei de vineri. Românii din diaspora au la dispoziţie trei zile pentru a putea vota, dar şi 835 de secţii de votare, aproape dublu faţă de alegerile europarlamentare.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2019. A început votul în diaspora. Prezenţă masivă în primele ore LIVE TEXT