2.216 pachete de MICI, RETRASE DE LA VÂNZARE de Kaufland

Scandalurile alimentare iau amploare. Supermarketurile au început să se autosesizeze, şi tone de produse au fost retrase din depozite şi magazine. Este şi cazul supermarketul Kaufland, a cărui conducere a decis retragerea de la vânzare a peste 2.000 de pachete de carne de mici congelată, furnizate de SC Nicolin SA din Ploieşti. De asemenea, au fost retrase de la vânzare toate articolele care provin de la acest furnizor. Decizia are loc după ce a fost declanşată o alertă, în data de 14 martie, privind suspiciunea de substituire a cărnii de vită cu carne de cal în carne tocată.

RomaniaTV.net
19 mart. 2013, 13:51
2.216 pachete de MICI, RETRASE DE LA VÂNZARE de Kaufland

Marfa comercializată era achiziţionată de la unul din furnizorii noştri, care, la rândul lor, sunt responsabili să respecte termenii contractuali şi legislaţia în vigoare. În urma constatărilor DSVSA, toată cantitatea de mici congelaţi a fost retrasă de la vânzare. Este vorba de un lot de carne de mici congelată (vita/porc) de la furnizorul nostru Nicolin SA Ploiesti. În toate magazinele noastre, cantitatea din acest lot pusă în vânzare este de 2.216 pachete. Au fost retrase de la vânzare, de asemenea, toate articolele care provin de la acest furnizor. Kaufland doreşte să ofere clienţilor produse alimentare sigure care respectă legislaţia în vigoare„, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET Iolanda Zotescu, reprezentat al Kaufland România SCS.

În ultima vreme, mai multe produse alimentare a fost retrase de la vânzare în România.

Danone România a decis, luni, retragerea preventivă de pe piaţă a unor produse care ar putea să conţină urme de lapte contaminat şi să blocheze în depozitul său alte 75 de tone de lactate, după ce a descoperit aflatoxină în laptele livrat de unul din furnizorii săi. De asemenea, compania a făcută publică şi lista produselor retrase de la comercializare. VEZI PRODUSELE AICI

Lanţul de magazine Metro şi-a anunţat toţi clienţii care au cumpărat conserve din carne de vită Ardealul că, de fapt, carnea este de cal. Oamenii au fost chemaţi pentru a li returna banii, informează România TV.

Producătorul conservelor a reacţionat în urma informaţiilor apărute şi a precizat că a solicitat retragerea conservelor din 8 martie şi că va iniţia o investigaţie privind carnea primită de la furnizori.