2.400 de arme neletale fără documente legale, descoperite în Vama Albiţa

Un transport ilegal de 2.400 de arme neletale cu aer comprimat a fost descoperit, luni, de către autorităţile vamale vasluiene în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, puştile fiind aduse din Turcia, cu destinaţia Ucraina.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 10:44
2.400 de arme neletale fără documente legale, descoperite în Vama Albiţa

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, cele 2.400 de arme de tir au fost găsite de către autorităţi în timpul controlului asupra unui TIR condus de un bărbat de 38 de ani din Republica Moldova, care încerca de scoată puştile din ţară prin Vama Albiţa. Şoferul, care, în acte, efectua un transport de utilaje industriale, nu a putut prezenta documentele obligatorii pentru respectivele arme şi, în consecinţă, poliţiştii de frontieră vasluieni au decis să le reţină pentru continuarea cercetărilor.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizaţie din partea Poliţiei de Frontieră, document pe care cel în cauză nu îl deţinea. Cu privire la cele constatate, şoferul a mărturisit că transportă armele respective din Turcia în Ucraina şi că nu cunoştea faptul că îi este necesară obţinerea unor autorizaţii speciale”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit pe numele bărbatului din Republica Moldova dosar penal pentru trafic ilicit de arme şi muniţii, precum şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.