20.000 de lei pentru voluntarii dispuşi să testeze pe pielea lor un posibil vaccin anti-coronavirus

Goana după vaccinul împotriva coronaviruslui a început. SUA, CHINA, Marea Britanie, Rusia, Israel şi marile companii farmaceutice susţin că see află pe ultima sută de metri în producerea mult aşteptatului antidopt împotriva flagelului care ameninţă planeta cu o pandemie. 

08 mart. 2020, 09:46

Coronavirusul se extinde cu fiecare oră, astfel că şi cercetătorii caută să găsească mai repede vaccinul care ar salva lumea de Covid-19. The Times anunţă că voluntarii sunt plătiţi cu 3.500 de lire sterline pentru a petrece două săptămâni relaxându-te în fața televizorului, jucând jocuri video sau citind o carte. Toate acestea au însă un preţ – veți fi infectat cu un coronavirus și veți fi izolat o perioadă dee  lumea exterioară.

În cadrul unui experiment global, până la 24 de persoane vor fi plătite simultan pentru a fi infectate cu un coronavirus într-o cursă de 2 miliarde de dolari (1,53 miliarde de lire sterline) pentru a găsi un vaccin împotriva Covid-19.

Deja, mai multe ţări anunţă că sunt aproape de a testa vaccinul.Firma americană de biotehnologie Moderna a trimis un vaccin experimental pentru Covid-19 cercetătorilor guvernului Statelor Unite, la numai şase săptămâni după ce a început să lucreze la imunizare, relatează CNN.

Testele iniţiale pentru posibilul vaccin ar putea începe în aprilie, dar procesul de testare şi aprobările ar putea dura cel puţin un an.

Moderna a anunţat luni că primul set din noul vaccin, numit mRNA-1273, a fost trimis la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID).

Acţiunile companiei, care are sediul lângă Boston, au crescut marţi cu 15%, la bursa din New York.

Moderna a anunţat că primele fiole cu vaccinul experimental vor fi folosite într-un studiu de Faza 1 în Statele Unite, fază care implică de obicei testarea unui vaccin pe un număr mic de oameni sănătoşi.

Directorul NIAID, Anthony Fauci, a declarat că un test clinic ar putea începe la sfârşitul lunii aprilie, acesta fiind primul pas pentru producerea unui vaccin disponibil pentru a fi utilizat.

De asemenea, Pfizer Inc are în vedere o colaborare cu producătorul german de medicamente BioNTech SE pentru a dezvolta vaccinuri pentru coronavirus folosind platforma BioNTech de dezvoltare a medicamentelor bazate pe mARN, spune şeful de cercetare şi dezvoltare al Pfizer, citat de Reuters. 

Spre deosebire de un vaccin normal, vaccinurile ARN funcţionează prin introducerea unei secvenţe de mARN (molecula care le spune celulelor ce să construiască), care este codificată pentru un antigen specific bolii. Odată produs în corp, antigenul este recunoscut de sistemul imunitar, pregătindu-l pentru lupta cu lucrul real.

Vaccinurile ARN utilizează o abordare diferită care beneficiază de procesul pe care celulele îl utilizează pentru a face proteine: celulele folosesc ADN ca şablon pentru a face molecule de ARN mesager (mARN), care sunt apoi traduse pentru a construi proteine. Un vaccin ARN constă dintr-o catenă ARNm care codifică un antigen specific bolii. ARN mesager este o moleculă de ARN ce are rolul de a copia informaţia genetică a unei catene de ADN, proces numit transcripţie.

Directorul ştiinţific al Pfizer, Mikael Dolsten, a fost unul dintre directorii farmaceutici care a participat săptămâna aceasta la o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump, pentru a discuta despre posibilele vaccinuri şi tratamente pentru virusul care se răspândeşte rapid.

Donald Trump a promulgat proiectul de lege care alocă 8,3 miliarde de dolari combaterii coronavirusului

Preşedintele american Donald Trump a promulgat vineri un proiect de lege care alocă 8,3 miliarde de dolari creşterii capacităţii de testare a persoanelor pentru coronavirus şi finanţării altor măsuri necesare limitării extinderii epidemiei care a infectat peste 100.000 de oameni la nivel mondial, transmite Reuters.

Extinderea testelor este considerată esenţială pentru încetinirea ritmului de răspândire a bolii respiratorii în Statele Unite, unde numărul deceselor ajunsese vineri dimineaţă la 14, numărul cazurilor fiind de 230, în 17 state.

La nivel mondial, peste 3.400 de oameni au murit după ce au fost infectaţi cu coronavirusul, majoritatea dintre ei în China.

„Ne descurcăm foarte bine. Este o problemă neprevăzută, a venit de nicăieri, dar ne ocupăm de ea”, a spus preşedintele.

Trump a mai spus că a discutat cu guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, despre o navă de croazieră care nu are permisiunea de a andoca în San Francisco, 35 de persoane aflate la bord având simptome de tip gripal.

Nava are legătură cu două cazuri confirmate de îmbolnăvire provocată de virusul numit COVID-19.

„Îi testăm pe oamenii respectivi”, a spus Trump.