20 de case din Valea Măcrişului sunt rupte de lume de trei săptămâni

În judeţul Ialomiţa, sătenii din Valea Măcrişului sunt rupţi de lume de trei săptămâni. În tot acest timp, singurii care au ajuns în localitate sunt salvatorii de pe elicopterele care au preluat urgenţele medicale.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 08:38
20 de case din Valea Măcrişului sunt rupte de lume de trei săptămâni

Utilajele s-au chinuit toată ziua de marţi şi toată noaptea, însă abia miercuri au reuşit să pătrundă în localitate. Câţiva voluntari au încercat să dea la o parte zăpada din faţa şcolii. De două săptămânii elevii din Valea Măcrişului nu au mers la şcoală. Centrala s-a defectat din cauză că localitatea a stat cinci zile fără energie electrică.

Singurul mijloc de transport timp de trei săptămâni, prin localitate, peste nămeţi a fost sania trasă de cai. Miercuri au început să vină spre Valea Măcrişului şi ajutoarele. Sunt aşteptaţi şi mai mulţi jandarmi care să îi ajute pe săteni să îşi dezgroape casele de sub zăpadă. Este vorba de zeci de case care sunt cu totul îngropate în zăpadă, oameni care de trei săptămâni au fost izolaţi, care au rămas fără lemne şi fără alimente şi chiar fără apă.