20 de lăutari cunoscuţi au fost reţinuţi marţi seară. Poliţia a folosit câinii la descinderi

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

01 iun. 2021, 21:15
20 de lăutari cunoscuţi au fost reţinuţi marţi seară. Poliţia a folosit câinii la descinderi

Polițiștii au reținut 20 de persoane, lăutari, într-un dosar în care oamenii legii au făcut descinderi marți pentru că oamenii au încasat ilegal sume de bani în pandemie.

Persoanele reținute (16 bărbați și 4 femei) au vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, iar 18 dintre acestea domiciliază în municipiul Bârlad, județul Vaslui, și 2 domiciliază în comunele Perieni și Puiești, din județul Vaslui.

Din cercetările efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele în cauză ar fi întocmit documente fictive, pe care le-ar fi folosit, ulterior, pentru obținerea sumelor de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizație de sprijin, pentru persoane care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și conexe, și se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în context pandemic.

Primar PSD din Gorj, chef cu lăutarii pe stradă în miez de noapte. Au încălcat toate restricțiile impuse de autorități. Poliția a aplicat amenzi dure
Prejudiciul cauzat părții vătămate (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui) este de peste 200.000 de lei.

În cauză, polițiștii au pus în aplicare 22 de mandate de aducere.

În cursul zilei de mâine, 2 iunie a.c., persoanele reținute urmează a fi prezentate Parchetulului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunere de dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, scrie vremeanoua.ro

Fratele lui Ion Dolănescu, plasat sub control judiciar în dosarul de înşelăciune

https://www.youtube.com/watch?v=fbueBVTxwy0