Fratele lui Ion Dolănescu, plasat sub control judiciar în dosarul de înşelăciune

Constantin, fratele lui Ion Dolănescu, a fost plasat sub control judiciar în dosarul de înşelăciune în care sunt cercetate 23 de persoane din Dâmboviţa. Aceştia au beneficiat ilegal de indemnizaţii pentru ca activitatea artistică le-ar fi fost afectată de pandemie.

20 mai 2021, 23:49
Fratele lui Ion Dolănescu, plasat sub control judiciar în dosarul de înşelăciune
Fratele lui Ion Dolănescu, plasat sub control judiciar

Fratele lui Ion Dolănescu, plasat sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, de la 20.05.2021 până la 18.07.2021 inclusiv. Nu poate părăsi limita teritorială a comunei Perşinari decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Acesta ar fi primit ilegal 4.000 de lei pe lună.

Citeşte şi: Ionuţ Dolănescu şi soţia lui, Doiniţa, infectaţi cu Covid-19: „Şi eu am făcut parte din sceptici, dar iată că virusul există”

Fratele lui Ion Dolănescu, plasat sub control judiciar

Magistraţii din Dâmboviţa au dispus arestarea preventivă a două persoane în dosarul privind fraudarea bugetului de stat prin accesarea ilegală a fondurilor de la buget destinate persoanelor a căror activitate profesională a fost afectată de criza sanitară. Alte 21 de persoane au fost plasate sub control judiciar în speţa în care anchetatorii au stabilit o fraudă de peste 1,5 milioane de lei.

Anchetatorii dâmboviţeni au propus arestarea preventivă a 23 de suspecţi în dosarul în care sunt cercetare infracţiuni de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, iar judecătorii au dispus arestarea preventivă a doi dintre aceştia şi punerea sub control judiciar a celorlaţi 21.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a doua societăţi comerciale, ar fi fost întocmite in fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiţilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID – 19. Totodată, în baza declaraţiilor întocmite în fals, persoanele în cauza ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa, scrie News.ro.