200 de copii în vârstă de 5 ani din Bucureşti au fost respinşi la înscrierea în clasa pregătitoare

Peste 200 de copii de cinci ani au fost respinși la înscrierea în clasa pregătitoare, pentru că sunt prea mici. Toți au aviz psihosomatic, care le permite intrarea în învățământul de masă, dar sunt împiedicați de metodologie. Ministerul Educației a schimbat regulile: doar copiii care fac șase ani până la 31 decembrie se pot înscrie. La presiunea părinților, ministrul Educației a dat ordin ca toți copiii apți de școală să fie acceptați în sistem.

RomaniaTV.net
20 mart. 2019, 05:54
200 de copii în vârstă de 5 ani din Bucureşti au fost respinşi la înscrierea în clasa pregătitoare

Ministerul Educației a modificat metodologia cu puțin timp înainte de prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. Iar părinții n-au fost anunțați. În plus, în grădinițe, copiii de cinci ani au fost încurajați să susțină testarea psihosomatică, iar apoi au fost respinși de inspectorate.

Clasa pregătitoare 2019. Când se afişează listele copiilor înscrişi în clasa zero

În București, peste 200 de copii de cinci ani, testați psihosomatic, au fost respinși la înscriere.

Potrivit ordinului de ministru, copiii care împlinesc șase ani până pe 31 august 2019 se pot înscrie în clasa pregătitoare. Excepție de la regulă pot face preșcolarii care împlinesc această vârstă până la 31 decembrie 2019. Prima etapă de înscriere se încheie pe 22 martie.