200 de vasluieni au rămas fără apă potabilă din cauza secetei

Cei 200 de locuitori ai localităţii Bahnari, suburbie a municipiului Vaslui, au rămas complet fără apă potabilă după ce zecile de fântâni din localitate au secat. Pompierii şi regia locală asigură transporturi zilnice de apă pentru populaţie şi animale.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 18:46
200 de vasluieni au rămas fără apă potabilă din cauza secetei

Situată într-o zonă de deal la câţiva kilometri de municipiul Vaslui, suburbia Bahnari nu mai deţine nicio resursă minimă de apă potabilă, toate cele 34 de fântâni din sat fiind secate din cauza lipsei de precipitaţii din această vară.

În aceste condiţii, autorităţile locale au apelat atât la serviciile regiei locale Goscom, care asigură transporturi zilnice de apă pentru animale, cât şi la cele ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, care livrează apă potabilă cu cisterna de pompieri la cei 200 de locuitori din sat.

„În această suburbie, situată pe o culme de deal şi cu fântâni săpate în pânza freatică de la suprafaţă, apa reprezintă o mare problemă în verile foarte secetoase. În consecinţă, am acţionat pentru ca întreaga comunitate să nu aibă de suferit şi am înfiinţat patru puncte de distribuţie a apei. În fiecare dimineaţă şi seară societatea Goscom asigură apă menajeră pentru animale, iar la două zile sunt transportaţi 5.000 de litri de apă potabilă pentru populaţie cu o autospecială de pompieri”, a declarat, joi, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

La nivelul judeţului Vaslui, suburbia Bahnari este cea de-a doua localitate unde pompierii transportă apă potabilă cu autospecialele de stins incendii, după ce şi în localitatea Mânjeşti sunt asigurate periodic anumite cantităţi de apă pentru populaţie cu maşinile de intervenţii ale ISU Vaslui.


loading...