2017 este cel mai bun an pentru investiţiile imobiliare din perioada postcriză. Zonele spre care investitorii îşi îndreaptă atenţia

Investiţiile imobiliare au depăşit 400 de milioane de euro în prima jumătate a acestui an şi vor urca spre un miliard de euro până la final, reiese dintr-un studiu publicat miercuri de Colliers International.

27 iul. 2017, 04:09
2017 este cel mai bun an pentru investiţiile imobiliare din perioada postcriză. Zonele spre care investitorii îşi îndreaptă atenţia

Piaţa de investiţii a avut o evoluţie spectaculoasă, valoarea totală a tranzacţiilor din prima jumătate a acestui an depăşind 400 de milioane de euro. Au fost încheiate tranzacţii mari în sectoarele de industrial şi retail, cele mai importante fiind vânzarea depozitului Dacia Piteşti către Globalworth, tranzacţie intermediată de către Colliers International, pentru un total de 42,5 milioane euro, respectiv tranzacţia dintre Iulius Group şi Atterbury Group.

„Luând în considerare activitatea de pe piaţa industrială de până acum, ne putem aştepta la livrări de aproximativ 250.000 mp în Bucureşti şi încă 100.000 mp în restul ţării, până la finalul acestui an. Dezvoltatorii îşi îndreaptă din ce în ce mai mult atenţia către locaţii în curs de dezvoltare, precum Timişoara, Sibiu, Piteşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Braşov sau Roman”, a declarat Mihai Pătrulescu, şeful departamentului de analize strategice din cadrul Colliers International.

„Zonele din apropierea Bucureştiului sunt, de asemenea, foarte ofertante din punct de vedere al disponibilităţii forţei de muncă necalificată şi al apropierii faţă de Capitală şi de Ploieşti. Pe lângă Mogoşoaia, Chitila şi Autostrada A3, comuna Ştefăneştii de Jos are potenţialul de a deveni noul hub logistic, în contextul în care a început deja construcţia a 35.000 mp şi există cerere pentru încă 150.000 mp”, a adăugat Mihai Pătrulescu.