2024, anul creditelor! Motivul pentru care unul din trei români vrea să obțină un împrumut de peste 10.000 de lei

Anul 2024 se anunță a fi unul al creditelor și asta pentru că potrivit unui sondaj, unul din trei români vrea să obțină un împrumut în următoarele 12 luni.

13 oct. 2023, 18:39
2024, anul creditelor! Motivul pentru care unul din trei români vrea să obțină un împrumut de peste 10.000 de lei
Motivul pentru care unul din trei români vrea să obțină un împrumut de peste 10.000 de lei

Motivul pentru care unul din trei români vrea să obțină un împrumut de peste 10.000 de lei. Cei mai mulți respondenți au dezvăluit că au nevoie de bani pentru a-și renova casa sau a-și cumpăra o mașină.

Citește și Credite scumpe pentru români. BNR menține dobânda cheie la 7%

Motivul pentru care unul din trei români vrea să obțină un împrumut de peste 10.000 de lei

În ultimul an, nevoile românilor au crescut deoarece creșterea prețurilor i-a obligat pe majoritatea să facă rost de mai mulți bani pentru a-și finaliza proiectele sau să cumpere bunurile de care au nevoie.

Din această cauză, mai mult de o treime dintre români (34,3%) vor să ia un credit în următoarele luni, dintre care aproape 62% doresc un credit de nevoi personale, arată datele unui sondaj realizat la nivel național de tbi bank.

Astfel, potrivit sondajului, aproximativ 20% dintre respondenți doresc să folosească banii pentru a-și renova locuințele, în timp ce aproximativ 18% au nevoie de finanțare pentru a-și cumpăra o mașină, iar alți aproape 12% doresc să cumpere aparate electrocasnice.

Totodată, pentru 63,8% dintre respondenți condițiile avantajoase sunt cel mai important criteriu în alegerea băncii pentru obținerea unei finanțări, în timp ce 28% consideră credibilitatea instituției drept un factor esențial.

Mai mult, 40% dintre românii care au participat la acest sondaj au declarat că au nevoie de o finanțare de până la 10.000 de lei, iar aproape 50% cred că vor achita integral creditul în maximum 3 ani.

De asemenea, având în vedere contextul economic actual și situația financiară a familiei, deși unii dintre ei ar întâmpina unele dificultăți, aproximativ 90% dintre subiecți au declarat că pot rambursa un împrumut.

Întrebați ce ar face în cazul în care nu ar mai putea rambursa banii, aproape 35% dintre respondenți au răspuns că ar cere ajutorul rudelor, asta în timp ce aproape 17% ar alege să facă un alt credit, iar 4,6% ar renunța să mai plătească.

Reprezentanții tbi bank au realizat acest sondaj privind percepția românilor asupra finanțării a fost realizat la nivel național în perioada august-septembrie 2023 prin intermediul platformei iVox, pe un eșantion total de 1.057 de utilizatori de internet din România.

Citește și IRCC se apropie de ROBOR. Specialiștii recomandă populației să amâne accesarea de noi credite