21 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Siria

Ministerul Afacerilor Externe informează că un grup format din 21 de cetăţeni români, însoţiţi de 2 cetăţeni sirieni, membri de familie, a fost repatriat miercuri din Siria, la cerere, prin Liban, prin punctul de frontieră terestră Jdeideh – Masnaa.

11 sept. 2013, 12:17
21 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Siria

Ambasada României la Damasc a asigurat transportul pe cale rutieră de la Jdeideh la Aeroportul Hariri din Beirut. Ambasada României din Liban a oferit cetăţenilor români sprijin consular şi logistic, precum şi hrană, apă şi medicamente şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile libaneze pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice, se arată în comunicatul MAE.

Cetăţenii români însoţiţi de membri de familie au sosit în Bucureşti în cursul dimineţii. De la începutul conflictelor din Siria, Ambasada României din Siria a repatriat prin proceduri proprii 370 de cetăţeni români.

Totodată, misiunea diplomatică, împreună cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, a sprijinit, prin zborurile de linie disponibile până în acest moment, evacuarea ori repatrierea unui număr de 127 cetăţeni români, membri de familie ai acestora, precum şi 49 cetăţeni ai Republicii Moldova.

„MAE reiterează apelul către toţi cetăţenii români care se află pe teritoriul Siriei de a părăsi în regim de urgenţă acest stat. O linie telefonică a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi de actuala situaţie din Siria (tel: +40.21.319.21.37 – din cadrul Departamentului Consular)”, se mai arată în comunicatul ministerului.